Caponata alla siciliana
Caponata alla siciliana. Respectam indicatiile „furnicutilor” si taiem vinetele cubulete mai mari, apoi le punem in apa cu sare, cam 2 ore. Rosiile decojite le taiem marunt.
Caponata este un aperitiv traditional din Sicilia, avand la baza vinete, rosii si masline. Aceasta reteta, din seria celor gustate la intalnirea cu Electrolux, apartine lui Carmen, de la Bucataria Furnicutilor. Merita incercata pentru ca are avantajul de a se face rapid, dar si pentru ca este gustoasa.
INGREDIENTE:
4-5 vinete
250 g masline cu sau fara samburi
2-3 cepe potrivite
4 rosii coapte si decojite – sau pulpa de rosii din conserva
1-2 catei usturoi (mai mici)
2-3 tulpini de telina (sau apio)
50 g capere
8 linguri otet
1 lingura zahar – sau inlocuitor
8-10 linguri ulei de masline
sare
busuioc pentru decor
PREPARARE:
Respectam indicatiile „furnicutilor” si taiem vinetele cubulete mai mari, apoi le punem in apa cu sare, cam 2 ore. Rosiile decojite le taiem marunt.
Tocam ceapa si usturoiul si le calim in 2-3 linguri de ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit, adaugam rosiile, maslinele si caperele scurse si clatite cu putina apa. Amestecam, apoi lasam sa fiarba la foc potrivit, pana se formeaza un sos.
Scugem vinetele de apa si le calim in alt vas, eventual in mai multe transe pentru a le cali uniform. Le prajim pana se coloreaza putin.
Calim apoi, in aceeasi tigaie, tulpinile de telina. Punem vinetele si telina peste sosul de rosii si lasam sa fiarba, la foc mic, in jur de 5 minute. Dupa acest interval adaugam sare, zahar si otet, amestecam sa se omogenizeze compozitia, mai lasam sa fiarba cateva minute, apoi luam vasul de pe foc.
O lasam sa se raceasca si putem servi. Decoram cu frunze de busuioc.
Pofta buna!
Da,cred ca este rapida si rezultatul excelent!Pupici!
Multumesc Teo! Te pup
cred ca merita incercata , mai ales ca se mai gasesc inca vinete ;)..
Adina chiar o sa iti placa, ti-o recomand cu drag!
Arata tare bine!O sa o incerc si eu.
Multumesc!
Ce contine vinete este tare bun.Te pup!
Multumesc Mihaela! Te pup
Super combinatie!!!Pupici!
Ce grozav arata!!! Cred ca e tare gustoasa! Pup!
Multumesc Dana! Te pup
Multumesc Licuta! Chiar este buna!
ce bine arata!Cred ca e delicioasa!Pup
Multumesc Alinutzika! Te pup
Mmm buna. N-am apucat sa o postez, am incercat-o si eu odata cu vinetele tale minunate cu mozzarella 🙂
Multumesc Edith!
ce pofta mi-ai facut, mi-ai adus aminte de reteta! sa se faca odata vinetele si fac o portie generoasa numai pt mine 😀
Poti sa le incerci, iti vor placea.
Buna ziua.As dori sa intreb cele 4-5 vinete cat cantaresc?Multumesc
depinde marimea acestora, dar cu siguranta 1 kg.