Pricomigdale
Pricomigdale. Luam cu o lingurita din compozitie si punem gramajoare pe hartia de copt, in tava.
INGREDIENTE:
4 albusuri
1 galbenus
200 g zahar pudra
250 g nuci macinate
1/4 lingurita esenta de migdale
1/2 lingurita esenta de vanilie
Optional: migdale, nuci, alune – pentru decor
PREPARARE:
Mixam albusurile cu zaharul pudra pana devin o spuma tare. Incorporam apoi nuca macinta, esentele de migdale si vanilie, iar la final galbenusul. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia.
Luam cu o lingurita din compozitie si punem gramajoare pe hartia de copt, in tava.
Le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 20 minute.
Cand le scoatem din cuptor le punem la racit pe un gratar.
Nu-i asa ca este simplu?
Pofta buna!
E simplu. Bu stiu cate portii ar trebui sa fac ca sa ne saturam:-)
Te pup si iti doresc o zi buna.
Multumesc! te pup
Foarte frumoase si foarte bune.
Multumesc Criss!
foarte bune…imi plac tare mult, mai ales cu o cafea….dependenta din mine :)) pup
Multumesc Alice!
Nu am mancat de mult pricomigdale si sunt tare bune!Buna idee!Pupici!
Nici eu nu facusem de ani buni … Pup
delicioase! pupici
Multumesc Alinutzika!
De mica mi-au placut si tot de mica n-am reusit sa le pronunt numele:)) N-am incercat sa fac si eu, dar am mai vazut zilele trecute pe un blog si chiar mi-e pofta:)Pupici!
Se fac foarte usor! Pup
Printre preferatele mele clar!! minunat arata! pupici
Multumesc Antonina! Te pup
langa nessul de dimi sunt perfecte!!!!!!!!!
Asa este Magda!
Delicioase! As manca zilnic! Pupici
Multumesc Simona! Te pup
m-ai dat pe spate ce usor se fac, hihi
Claudia, asa cum ai observat, majoritatea retetelor de pe site sunt foarte usor de facut.
am in fata mea cele mai adevarate pricomigdale…,ever!super usor de facut…,fine..(le-am scufundat partial in cioco;)…si pt ca imi mai trbuia un pic de nuca…,am improvizat si-am pus 2 linguri de pesmet…Nici nu se simt…
Buna ideea cu pesmetul, voi tine si eu cont de ea. Ma bucur tare ca au iesit pe gustul tau.
buna,
sint foarte gustoase dar arata dezastruos. parca ar fi chipsuri. nu pot sa le pun pe masa la musafiri.
repet:gustul este….SUPER!!!!!
te rog lumineaza-ma: unde am gresit?? le mai fac o data,nu e problema,dar unde gresesc?!
multumesc.
pup.
Daca ai respectat intocmai indicatiile nu vad ce poti gresi: 1. albusul trebuie sa fie o spuma ff tare, cand o intorci sa nu cada din castron. 2. Cand incorporezi nuca si galbenusul amesteci cu un tel, nu mai folosesti mixerul. 3. cuptorul trebuie sa fie preancalzit, lasa-l sa fie fierbinte cand le introduci in cuptor (daca nu ai cuptor electric, incearca sa il pui pe o temperatura medie si le verifici dupa 15 minute, nu mai stiu cum este la gaz, poate chiar dupa 12 minute). 3. Incearca sa le faci mai inalte, mai tuguiate… Sper ca data viitoare iti vor iesi mai estetice. Poti sa le salvezi si pe acestea: le faci gen sandvich, cu crema nutela la mijloc. Daca poti, scrie-mi cum au iesit a 2-a oara!
buna-dimineata,
1.multumesc pt promptitudine.
2.albusurile le-am batut pu si simplu,nu f tare ca pt bezea.
3.nu am lasat mixerul din mina :D.
5.multumesc pt sugestie dar ….nu mai am ce sa fac „gen sandvich”.:P
6.le refac si revin.
7.bucatareala nu e pt orice neavenit.
sa ai Craciun cu sanatate,liniste si multa bucurie. multumesc pt tot si ne mai vedem pe aici.
Corina.
Draga Corina, iti doresc Craciun fericit si sper ca data viitoare iti vor iesi si fursecurile!
La multi ani!!!
am refacut fursecutele de Anul Nou,si au iesit super!!!NORMAL!!!!mi-am folosit creierul si am respectat si indicatiile din reteta. adica am citit reteta cu ochii nu cu..c..otul.:P.
le refac pe 31,avem un sarbatorit in familie si am sarcina sa fac cantitate dubla.
multumesc pt tot,sa ai un 2012 asa cum ti-l doresti. ne mai „vedem”. pup. Corina.
Draga Corina, sincer ma bucur ca au iesit fursecurile!!! Te pup si iti doresc un an super bun!
Recunosc ca sunt printre preferatele mele! Mai ales daca sunt unite si le pui la mijloc putina crema!
Irina pentru mine sunt perfecte cu sau fara crema…
Urmarind reteta…cam cate pricomigdale ies?
40-50 buc. in functie de cantitatea luata in lingurita…
Perfect!!! Multumesc mult, diseara ma prajituresc 🙂
Spor la lucru!
Le am facut dar nu sunt deloc crocante…deci dau nota 1 din 10