Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon

3 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon. Vreti o cina rapida? Perisoarele de curcan in sos de rosii cu tarhon sunt raspunsul la intrebarea de azi.

Vreti o cina rapida? Perisoarele de curcan in sos de rosii cu tarhon sunt raspunsul la intrebarea de azi.

INGREDIENTE:

Pentru perisoare:
350 g carne curcan tocata
1 ceapa mare
1 cescuta orez fiert
1 ou
2 felii paine
2-3 fire patrunjel
sare
piper
3 linguri faina

Pentru sos:
400 g pulpa de rosii decojite
2 linguri ulei masline
1 lingura faina
1 lingurita zahar
1 catel usturoi
1 legatura tarhon
1 praf de sare

PREPARARE:

Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou, orez, piper si sare.

Ne umezim palmele cu apa si modelam perisoarele. Le tavalim prin faina, apoi le punem sa fiarba in apa fierbinte cu sare. Le lasam sa fiarba 18-20 minute.

Cat timp acestea se fierb, pregatim sosul: calim in ulei o lingura faina. Adaugam rosiile, un catel de usturoi, sare, zahar si tarhonul tocat. Vom fierbe sosul cateva minute, pana incepe sa se ingroase.

In acest moment punem perioarele in sos, le lasam inca 1 minut pe foc. Luam vasul de pe foc si putem servi.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ce apetisant arata! Parca le si simt gustul… imi aduce aminte de copilarie.. Si daca ma gandesc bine, n`am mai mancat de foarteee mult timp (desi reteta era alta.. chiftele prajite.., dar cred ca e mai bun si sigur mai dietetic cum ai facut tu) Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *