Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon
Perisoare de curcan
Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon
Vreti o cina rapida? Perisoarele de curcan in sos de rosii cu tarhon sunt raspunsul la intrebarea de azi.
INGREDIENTE:
Pentru perisoare:
350 g carne curcan tocata
1 ceapa mare
1 cescuta orez fiert
1 ou
2 felii paine
2-3 fire patrunjel
sare
piper
3 linguri faina
Pentru sos:
400 g pulpa de rosii decojite
2 linguri ulei masline
1 lingura faina
1 lingurita zahar
1 catel usturoi
1 legatura tarhon
1 praf de sare
Cum faci perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon:
Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou, orez, piper si sare.
Ne umezim palmele cu apa si modelam perisoarele. Le tavalim prin faina, apoi le punem sa fiarba in apa fierbinte cu sare. Le lasam sa fiarba 18-20 minute.
Cat timp acestea se fierb, pregatim sosul: calim in ulei o lingura faina. Adaugam rosiile, un catel de usturoi, sare, zahar si tarhonul tocat. Vom fierbe sosul cateva minute, pana incepe sa se ingroase.
In acest moment punem perioarele in sos, le lasam inca 1 minut pe foc. Luam vasul de pe foc si putem servi.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
cu astea m-ai lovit rau de tot ,imi plac de mor si arata asa de bine !!!!!!!
super! deci asta chiar trebuie sa fa si eu..cred ca fi numai buna pt Miruna mea..ms fain
Ma bucur ca v-a placut „Nazdravani de iarna”
Multumesc Adina!
Copiii adora perisoarele… asa ca sper sa ii placa si Miunei. Te pup Alice!
Si cei mari adora perisoarele, mai ales eu:)Iar cu sosul de rosii sunt minunate!!Pupici!
O bunatate de papica ai gatit tu.Te pup!
Multumesc Dana!
Multumesc Mihaela! Te pup
Ce apetisant arata! Parca le si simt gustul… imi aduce aminte de copilarie.. Si daca ma gandesc bine, n`am mai mancat de foarteee mult timp (desi reteta era alta.. chiftele prajite.., dar cred ca e mai bun si sigur mai dietetic cum ai facut tu) Te pup
chiftelutele sunt prajite, si nu au orez… deci alta poveste. Te pup Simona!
Faina combinatia de condimente. Iar carne de curcan…oricand cu placere!
Multumesc!
O mancarica grozava ai facut si azi!Bun ca de obicei,tre sa incerc si eu in special ca imi place tarhonul!
Teo aroma tarhonului imi place si mie! Pup
bun de tot, si eu am facut tot perisoare, voi incerca si in sos 😉
Daca nu iti place tarhonul pune alta verdeata.