Salata de toamna din vinete, dovlecei si rosii

22 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Salata de toamna din vinete, dovlecei si rosii. Sursa de inspiratie a aceste retete este Carmen Georgescu. O sa va spun ca este rapida, gustoasa, usor de preparat si ca trebuie sa o incercati neaparat!

salata de toamna cu vinete dovlecei si rosii

Sursa de inspiratie a aceste retete este Carmen Georgescu. O sa va spun ca este rapida, gustoasa, usor de preparat si ca trebuie sa o incercati neaparat!

Insa, de multe ori este bine sa te convingi personal, nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, asa ca nu stati pe ganduri prea mult si treceti la treaba, cat mai gasiti legume proaspete de sezon. Cu siguranta va veti indragosti de aceasta salata.

INGREDIENTE:

2 vinete mai lungi
2 dovlecei mari
1 kg de rosii mari
1 legatura de patrunjel
1 capatana de usturoi
ulei de masline
sare

PREPARARE:

Taiem rosiile, vintele si dovleceii rondele groase de 5 mm. Le vom praji pe rand, in putin ulei de masline, astfel incat sa fie rumenite pe ambele parti.

De la rosiile prajite indepartam cojile. Intr-un castron asezam un strat de vinete prajite, apoi de dovlecel, urmat de rosii, iar la final, unul de patrunjel tocat.
Din usturoiul tocat preparam mujdei de usturoi. Jumatate din cantitate o turnam peste legumele prajite. Asezonam cu sare, apoi asezam iar straturi de vinete, dovlecei, rosii, patrunjel, pe care le vom stropi cu restul de mujdei de usturoi.

Dam vasul la frigider pentru o ora si apoi servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Nu este nevoie! Mi se pare paerfecta! Cand am incercat-o prima oara nu puteam sa beau si un pahar de vin (caci aveam de condus spre casa), dar merge un pahar de vin rosu la fix! Te pup

  2. Foarte bune in toate anotimpurile.
    Vinete,dovlecel,usruroi si partunjel este heavenly!!!
    Aici eu nu am rosiile din Romania sub nici o forma.
    Le folosesc pe cele mici,cherry ori Campari(foarte mica asemanare cu cele de acasa)Eu fac des vegetalele
    asrea + caut un morcov mai gros si il tai ca pe dovlecel, un pic mai subtire si le asej frumos pe o
    farfurie patrata.
    Numai bine,Dumnezeu sa-ti tina bunul obicei sa postezi mincaruri BUNE!!! cu drag elena

    1. Draga Elena, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Sper sa iti placa si alte retete pe care le voi posta in continuare, te astept cand ai timp sa ma vizitezi macar in spatiul virtual…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *