RETETE RECENTE

SALATA DE TOAMNA DIN VINETE, DOVLECEI SI ROSII

septembrie 22, 2011 | CATEGORIA

Sursa de inspiratie a aceste retete este Carmen Georgescu. O sa va spun ca este rapida, gustoasa, usor de preparat si ca trebuie sa o incercati neaparat!

Insa, de multe ori este bine sa te convingi personal, nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, asa ca nu stati pe ganduri prea mult si treceti la treaba, cat mai gasiti legume proaspete de sezon. Cu siguranta va veti indragosti de aceasta salata.

INGREDIENTE:

2 vinete mai lungi
2 dovlecei mari
1 kg de rosii mari
1 legatura de patrunjel
1 capatana de usturoi
ulei de masline
sare

PREPARARE:

Taiem rosiile, vintele si dovleceii rondele groase de 5 mm. Le vom praji pe rand, in putin ulei de masline, astfel incat sa fie rumenite pe ambele parti.

De la rosiile prajite indepartam cojile. Intr-un castron asezam un strat de vinete prajite, apoi de dovlecel, urmat de rosii, iar la final, unul de patrunjel tocat.
Din usturoiul tocat preparam mujdei de usturoi. Jumatate din cantitate o turnam peste legumele prajite. Asezonam cu sare, apoi asezam iar straturi de vinete, dovlecei, rosii, patrunjel, pe care le vom stropi cu restul de mujdei de usturoi.

Dam vasul la frigider pentru o ora si apoi servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • Excelente vinata si rosiile coapte!Imi plac tare mult,cred cxa e grozava salata!Cred ca ar merge si ceva acreala,lamaie de exemplu!Pupici!

  • diva in bucatarie

    Nu este nevoie! Mi se pare paerfecta! Cand am incercat-o prima oara nu puteam sa beau si un pahar de vin (caci aveam de condus spre casa), dar merge un pahar de vin rosu la fix! Te pup

  • Deci ai comis-o!! 🙂
    Si eu vreau in we sa incerc vinetele tale si ale lui Carmen – furnicuti.
    Pe asta o fac destul de des dar fara vinete..
    Pup!

  • diva in bucatarie

    Pai da! Urmeaza reteta ta! Pup

  • Imi place salatica ta! In combinatia asta cred ca mi`ar place si vanata.. 🙂 Pupici

  • diva in bucatarie

    Multumesc Simona!

  • Foarte fain arata. Poate le voi incerca si eu, daca nu e cu suparare.

  • diva in bucatarie

    Sigur ca nu ma supar! Este f buna!

  • elena lucia coloma

    Foarte bune in toate anotimpurile.
    Vinete,dovlecel,usruroi si partunjel este heavenly!!!
    Aici eu nu am rosiile din Romania sub nici o forma.
    Le folosesc pe cele mici,cherry ori Campari(foarte mica asemanare cu cele de acasa)Eu fac des vegetalele
    asrea + caut un morcov mai gros si il tai ca pe dovlecel, un pic mai subtire si le asej frumos pe o
    farfurie patrata.
    Numai bine,Dumnezeu sa-ti tina bunul obicei sa postezi mincaruri BUNE!!! cu drag elena

    • diva in bucatarie

      Draga Elena, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Sper sa iti placa si alte retete pe care le voi posta in continuare, te astept cand ai timp sa ma vizitezi macar in spatiul virtual…

  • Daniela Grigore

    Neapărat prăjite? Gătite pe gril?

Dă-i un răspuns lui Edith Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *