INGREDIENTE:
Pentru blat:
4 oua
200 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
1/2 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet
Pentru crema:
500 ml frisca lichida
2 ciocolate albe
250 g mascarpone
Pentru umplutura si decor:
500 g fructe de padure (zmeura, mure, afine, coacaze)
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.
Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si coacem blatul timp de 30-40 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.
Cat timp se coace blatul preagaim crema. Punem intr-un vas frisca lichida si ciocolata. Tinem vasul la baine-marie pana se topeste ciocolata. Amestecam bine si dam la rece pana se intareste crema putin. Mixam bine si adaugam treptat mascarpone, continuand sa mixam pana se omogenizeaza crema. Blatul il taiem pe jumatate. Ungem cu crema prima jumatate de blat.
Punem fructele de padure peste primul strat de crema, apoi asezam a doua jumatate de blat peste care punem iar crema si fructe de padure. Vom pastra crema pentru a-l imbraca si pe margine.
Punem tortul la rece pentru minim 3 ore apoi putem servi.
Pofta buna!
Comentarii
Arata superb, iar crema aia cu ciocolata alba si mascarpone suna bestial! 🙂
Imi ploua-n gura!!!Grozava crema iar fructele de padureee le ador,cred ca stii asta!Te pup!:-*
Imi vine sa musc din monitor! Crema este super, prezentarea super! Puup cu drag!
Este crema mea preferata!Arata excelent cu fructe!
Super arata…si gustul delicios cu siguranta
Multumesc Mihaela!
Multumesc Flory! Te pup
Multumesc Adela! Te pup
Pot servi si eu putintel ?? Numa’ de pofta..nu-i vina mea ca faci numai bunataturi !
Pupici!!!
Multumesc Teo! Pup
Multumesc Bianca! A fost foarte gustos!
Multumesc Mimmi! Iti dau cu drag! Pupici
A mai ramas si pentru mine o feliuta? 😀
Daca doresti feliuta de la prezentare, ti-o dau cu drag! Doar aceasta a mai ramas…
Este mai mult decat speram 🙂
Super tort!! crema e delectabila! as manca-o cu lingurita 😉 Da si cate fructe de padure ai.. !!
Cu placere, Iulian!
Multumesc Antonina! Fructele de padure de la tort le-am primit de la prietena mea Linda…doar murele mari sunt din gradina mea. Iar tortul este facut la „comanda” fiului meu, pentru ziua lui.
o dumnezeule.,e superb!!!
Absolut delicios!!! la multi ani fiului tau si sa stii ca are gusturi rafinate si o mamica talentata! foarte fain aranjat tortul.
Un tort minunat!!! La multi ani, fiului tau! Pupici!
Multumesc Craita!
Multumesc Claudia! Ziua lui a fost in august, dar am avut toate retetele programate in avans, asa ca abia acum i-a venit randul.
Multumesc Nely! Te pup
Super arata! Si mai ales are ciocolata alba… Te pup
Multumesc Simona! te pup
Doamne ce bine arata! As vrea si eu o felie!
Cu mare drag, Fancy cake!
Superb si super delicios!!! Pupici!
Multumesc Licuta! Te pup
Me encanta este pastel, con ese colorido no es posible decir que nó a un buen trozo.
¡Como me gustarÃa traerme un trocito para acá!. Lo pondré en lista para hacerlo, ¡ no me lo puedo perder!.
Un saludo.
Gracias por los comentarios
esperar a que me diga si usted hizo esta torta
¡Como me gustarÃa coger un trozo!, lo pongo en mi lista de pendientes, no me lo puedo perder!.
Felicidades, se ve muy bonito.
Un saludo.
Foarte frumos si foarte gustos ! 😛
Multumesc Mire!
Arata impresionant!
Un deliciu!
Multumesc mult!
WOW. Superba reteta!!!!!
Arata superb!!!1
Felicitari !!!
Multumesc Simona!
Arata superb!
Multumesc!
dar acest tort nu se insiropeaza? tocmai ce m-am pus sa-l fac dar vad ca nu zice nimic nicaieri de insiropat
Nu este nevoie daca blatul este proaspat preparat. Daca ti se pare ca blatul tau nu este suficient de moale, atunci il poti insiropa. Deasemena, daca blatul este cumparat il poti insiropa.
se vede ca sunt incepatoare nu? :d…aseara vroiam sa ma arunc crema pt ca nu mi se intarise deloc dar azi cand am deschis frigiderul s-a indeplinit minunea, doar ca eu am avut fructe congelate si s-au cam inmuiat de ieri si pana azi asa ca le-am pus toate in interior iar acum nu stiu cu ce sa-l ornez, cred ca merg si alte fructe nu?? ms mult pt sfaturi si o sa va scriu cum a iesit..eu una sunt f curioasa.o zi buna tuturor!!
cu anumite lucruri toti suntem incepatori…
Excelent! L-am facut la ziua mea aniversara iar acum de sarbatori il fac din nou. Il cere lumea frate!
Multumesc! Sarbatori fericite!
ce a-ti pus pe deasupra fructelor la ultimul blat? un sos de vanilie? daca da, cum e facut? mersi
Ciocolata alba topita la baine marie (50 g sunt suficiente pentru decor)
Am încercat să fac rețetă aceasta și crema mi-a ieșit moale ( consistenta laptelui). Unde am greșit ?
cred ca ati pus mascarpone inainte de a se raci complet frisca si ciocolata alba. Incercati sa adaugati 10 g gelatina praf dizolvata in 50 ml apa/lapte si dizolvata la baine marie.
Am bătut cu telul și a ieșit super. Mulțumesc pt toate rețelele ( azi mi-am propus sa încerc rata cu varza călită)
ma bucur ca a iesit bine pana la urma. sper sa iti placa si tie rata cu varza cel putin la fel de mult cat le-a placut si celor care au incercat-o. 🙂
Extraordinara a ieșit rata, dar m-am inspirat din 2 dintre rețete( am făcut rata cu varza dar în oală de lut).