Escalop de porc cu ciuperci

5 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Escalop de porc cu ciuperci. Usor de facut, il preparar deseori in weekend cand vreau sa plec repede din bucatarie, pentru a lenevi in fata televizorului.

Escalopul de porc cu ciuperci se prepara rapid si este gustos.
Usor de facut, il preparar deseori in weekend cand vreau sa plec repede din bucatarie, pentru a lenevi in fata televizorului.

INGREDIENTE:

Varianta 1:

8 felii cotlet porc
1 cana faina
1 ceasca ulei – 150 ml
1 cana vin alb – 150 ml
1-2 catei usturoi
1 cana suc rosii -250 ml
cateva fire cimbrisor
1 frunza f mica dafin
3 rosii coapte
sare
piper
1 conserva ciuperci sau 700 g ciuperci proaspete

PREPARARE:

Carnea curatata si feliata subtire, batuta ca la snitel, o saram putin si o dam prin faina.

Calim putin cotletele, apoi le inabusim cu putina apa timp de 3 minute. Adaugam usturoiul taiat cubulete mici, rosiile feliate, cimbrisorul si dafinul, 1/2 din cantitatea de vin si sucul de rosii. Lasam sa fiarba in jur de 20 de minute. Daca scade sosul prea tare, completam cu apa sau vin. Condimentam cu sare si piper.

Adaugam ciupercile si restul de vin si lasam inca 10 minute la foc mediu.

Varianta 2:

4 buc cotlete porc

100 ml ulei

1 ceapa medie

2 catei usturoi

supa/apa cat sa acoperim carnea

sare

piper

30 ml smantana pentru gatit

1 lingurita faina

Servim escalopul cald, cu paste, legume sote, cartofi sau orez.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *