Escalop de porc cu ciuperci
Escalop de porc cu ciuperci. Usor de facut, il preparar deseori in weekend cand vreau sa plec repede din bucatarie, pentru a lenevi in fata televizorului.
Escalopul de porc cu ciuperci se prepara rapid si este gustos.
Usor de facut, il preparar deseori in weekend cand vreau sa plec repede din bucatarie, pentru a lenevi in fata televizorului.
INGREDIENTE:
Varianta 1:
8 felii cotlet porc
1 cana faina
1 ceasca ulei – 150 ml
1 cana vin alb – 150 ml
1-2 catei usturoi
1 cana suc rosii -250 ml
cateva fire cimbrisor
1 frunza f mica dafin
3 rosii coapte
sare
piper
1 conserva ciuperci sau 700 g ciuperci proaspete
PREPARARE:
Carnea curatata si feliata subtire, batuta ca la snitel, o saram putin si o dam prin faina.
Calim putin cotletele, apoi le inabusim cu putina apa timp de 3 minute. Adaugam usturoiul taiat cubulete mici, rosiile feliate, cimbrisorul si dafinul, 1/2 din cantitatea de vin si sucul de rosii. Lasam sa fiarba in jur de 20 de minute. Daca scade sosul prea tare, completam cu apa sau vin. Condimentam cu sare si piper.
Adaugam ciupercile si restul de vin si lasam inca 10 minute la foc mediu.
Varianta 2:
4 buc cotlete porc
100 ml ulei
1 ceapa medie
2 catei usturoi
supa/apa cat sa acoperim carnea
sare
piper
30 ml smantana pentru gatit
1 lingurita faina
Servim escalopul cald, cu paste, legume sote, cartofi sau orez.
Pofta buna!
Arata tare apetisant!Si noua ne place ,la fel il prepar si eu!Pupici!
vai ce pofta mi-ai facut!!! Nu am mai facut demult si e asa de bun!!!
Pupici
Multumesc Flory! Pupici
Bianca te astept la masa! Pupici
ffff bine arata !!!
Si eu vin , azi nu am chef de gateli, doar de lenevit! pupicei
Arata super si e o idee buna mai ales ca se face rapid!Pupici!
Multumesc Adina!
Adela te astept cu drag! Pupici
Multumesc Dana! Imi plac retele rapide! Pup
O mancarica grozava,Cristina!E gustoasa si ciupercile ii dau o savoare deosebita!O seara buna !
Multumesc draga mea!
Arata tare bine! Îi place 🙂
Multumesc Maya!
Mmmm vin la masa!
ok, te astept…
si faina cand se adauga?
ah, se da carnea prin ea 🙂