CIORBA DE POTROACE

September 2, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

1 kg de maruntaie de pui (aripi, pipote, inima, ficat, gat, piept pasare)
1 telina mica
2 morcovi
1 pastarnac
1 patrunjel
1 ardei gras
1 ceapa mare
50 g orez
2 linguri de ulei
1 l zeama de varza acra/ 1 l bors /sucul de la 2 lamai
1 cana suc de rosii
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel

PREPARARE:

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 1.5 l apa. Legumele le curatam si le tocam marunt. Punem si orezul la fiert – separat.
Calim ceapa putin, apoi adaugam legumele si le calim impreuna. Le punem peste carne dupa ce aceasta a fiert pe jumatate si continuam fierberea. Luam spuma de cate ori este nevoie.

Cand maruntaiele si legumele sunt aproape fierte, adaugam sucul de rosii, zeama de varza sau borsul (fierte in prealabil) si orezul. Mai lasam sa fiarba 5-10 minute, apoi punem leusteanul si saram.

Servim fierbinte cu patrunjel verde.
Optional putem pune smantana.

Pofta buna!

Comentarii

  • zilahi adela

    O ciorbica tare buna! Yumy, azi nu mai gatesc nimic, vin la masa! Pupicei!

  • diva in bucatarie

    Te astept Adela! Felul doi e surpriza, il postez abia luni! Pupici

  • Ce as manca o farfurie de ciorba./.
    Yamy ce bine arata…
    pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Bianca! T epup

  • Delicioasa !!
    O zi frumoasa sa ai !!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mimmi! Si tie iti doresc o zi frumoasa!

  • eu am o dilema.. ciorba de potroace nu-i aia de se serveste dupa nunta si e din picioare de porc? ca eu una merg la nunti .. pentru ciorba de a doua zi :)) glumesc.. Dar asa stiam eu .. Oricum si ciorbita asta e foarte buna.. plina cu legume si carnita… dar eu tot la picioarele porcului ma gandesc ;)) pupici

  • diva in bucatarie

    Se serveste a doua zi dupa nunta sau alte petreceri, dar nu am mancat niciodata cu picioare de porc. Nici la restaurante, nici la rude, prieteni…
    Dar sti cum e, fiecare cu obiceiul mostenit. Pupici

  • Oh god,vreau si eu o pasare de curte!Delicioasa ciorbita ta!pupici!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Flory! Chiar e pasare de curte, ai observat ff bine!

  • Uite la ce am lipsit!Dar lasa ca eu mananc ciorba si acum ca tot nu am avut timp azi!Mi se pare mie sau e de tara?Pupici!

    • diva in bucatarie

      E pui de tara! Ai un ochi bun draga Teo! Pup

  • O da clar! nici nu contest.. ti-am zis ciorba ta e dementiala, pui de curte, ce poate fi mai bun? Noi dobrogenii ii zicem de potroace la aia cu porc :)) avem o hiba.. Te pup

    • diva in bucatarie

      Stiu si ciorbita cu picioare de porc si este grozava! Pupici

  • Ce bine suna ciorba asta cu zeama de varza, ce as manca si eu o portie 🙂

    • diva in bucatarie

      Mihaela te astept cu drag!

  • Corina

    FFF buna! Asa cum am mai spus, tot ce gasesc pe acest site imi place mult. Retele sunt minunate, pozele si explicatiile perfecte. Intr-o carte de bucate nu vezi preparatul final si nici etapele; ma ajuta mult site-ul dvs. Felicitari! Sunt un fan devotat!

    PS: O ciorbita/supa de conopida sper sa gasesc in toamna aceasta, sotul meu vrea sa ii fac si nu am facut niciodata.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Corina! Voi face curand si o supa/ciorba cu conopida!

  • mama ce pofta mi-ai facut! as manca si eu vreo 2 portii, acre si drese cu leustean verde!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *