fbpx

RETETE RECENTE

NORI PUFOSI – GOGOSI PUFOASE CU IAURT

August 16, 2011 | CATEGORIA

Nu cred ca exista copil care sa nu vrea sa manance aceste gogosi pufoase, cu forme ciudate. Si pentru adultii pofticiosi sunt la fel de apetisante.

INGREDIENTE:

200 g iaurt
250 g faina
3 linguri zahar pudra
1 ou
8 g drojdie proaspata sau 1 plic praf de copt
coaja de lamaie
esenta de vanilie
50g zahar pudra si un varf de scortisoara pentru pudrat
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Amestecam toate ingredientele si obtinem un aluat foarte moale. Il lasam 30 minute sa dospeasca. Punem uleiul in tigaie si asteptam ca acesta sa fie incins. Luam cu lingurita si turnam aluat fara sa aiba o forma anume. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii spre maro, sa nu le ardem.

Le scoatem cu o lingura cu gauri, astfel incat sa se scurga uleiul. Le tavalim prin amestecul de zahar si scortisoara si ne punem la treaba: mancam pana nu mai ramane nimic!

Pofta buna!

Comentarii

  • Faina si simpla reteta in acelasi timp!…bravo!
    vrei sa facem schimb de link-uri?

    • diva in bucatarie

      Multumesc Viviana!

  • Foarte bune!pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory! Pupici

  • Oau ce imagine m-a lovit in crestet!! musai iau un norisor 😉 Pupici

    • diva in bucatarie

      Pupici Antonina! La mine se vor face colacei…

  • De cand n-am mai facut gogosi!Au mai ramas!

  • diva in bucatarie

    Din pacate gogosile se termina aproape instantaneu, dar pot face repede inca un rand!

  • si mie imi plac gogosile cu iaurt…se simte ca vine toamna,daca ne e pofta de gogosi!

  • diva in bucatarie

    probabil este si acesta un criteriu…

  • Ce bunatateeee! Fur si eu un norisor mic?!

  • mm… de cand nu am mai mancat niste gogosi,imi potolesc pofta cand privesc la pozele tale !
    Pupici!

  • Gogosi!!!mmmmmmmm!!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc pentru vizita, Anca.

  • Tare bune!

  • ursan Anisoara

    Nalangate,asa le zicem in Dobrogea,sunt delicioase simi-ai facut o pofta…..felicitari!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *