Inghetata cu sirop de menta si cookies

15 august 2011Diva in Bucatarie

Inghetata cu sirop de menta si cookies. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Separat, intr-o craticioara incalzim laptele si smantana pana la punctul de fierbere.

INGREDIENTE:

3 galbenuşuri
90 g zahăr
150 ml sirop de menta
150 ml lapte
300 ml smantana dulce pentru frişca
1 albus batut spuma tare
4-5 biscuiti oreo sfaramati

PREPARARE:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Separat, intr-o craticioara incalzim laptele si smantana pana la punctul de fierbere.
Turnam compozitia calda peste galbenusuri cate putin, mixand continuu. Adaugam siropul de menta, apoi albusul spuma si amestecam putin.

Crema obtinuta o punem la bain-marie. Vom amesteca continuu. Cand compozitia incepe sa se ingroase, o luam de pe foc. Lasam sa se raceasca. O punem in congelator pentru 45 minute, dupa care o mixam iar, adaugam biscuitii sfaramati in bucati potrivite si o turnam in recipientele de inghetata.

Lasam inghetata in congelator pana a doua zi. O servim cu putin sirop de menta stropit peste cupele de inghetata.

Pofta buna va doresc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *