Crochete de cartofi cu mozzarella

10 august 2011Diva in Bucatarie

Crochete de cartofi cu mozzarella. Crochetele din cartofi pot fi servite simple, dar si pe post de garnitura. Simplu, gustos si rapid de pregatit, sunt caracteristile pentru care devin preferatele nostre.

Crochetele din cartofi pot fi servite simple, dar si pe post de garnitura. Simplu, gustos si rapid de pregatit, sunt caracteristile pentru care devin preferatele nostre.

INGREDIENTE:
(Pentru 20 buc)

250 g cartofi fierti
250 g mozzarella rasa
2 linguri pesmet
2-3 linguri faina
2 oua
sare
piper

Pentru topping:
2 linguri pesmet
1 lingura faina

PREPARARE:

Dam cartofii si mozzarella prin razatoarea mare, apoi le amestecam cu restul ingredientelor. Daca nimerim cartofi care retin multa apa in timpul fierberii, nu ezitati sa adaugati faina si pesmet, cate o lingura, sau cat este nevoie. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Modelam crochetele, le rostogolim prin pesmetul amestecat cu faina apoi le prajim in ulei incins.

Le rumenim pe ambele parti, le scoatem din tigaie cu o paleta cu gauri si le punem pe un prosop de hartie (se va absorbi surplusul de ulei).
Servim crochetele calde, sau reci, simple, sau pe post de garnitura.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ne plac la nebunie!! Eu le-am facut la cuptor in forma de chiftelute ca sa manance si fetita 🙂
    Multumesc pentru reteta!
    Te pup!
    Corina

  2. As vrea sa fac reteta, insa am o intrebare: de care mozzarella sa folosesc? Cea tip cascaval sau cea originala pentru pizza? Multumesc si felicitari pentru toate retetele tale minunate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *