Pastrav cu smantana si tarhon

9 august 2011Diva in Bucatarie

Pastrav cu smantana si tarhon

Pastrav cu smantana si tarhon, reteta savuroasa

Reteta de pastrav cu smantana si tarhon se face simplu si usor. Este perfecta pentru pranz sau cina.

Am folosit fileuri de pastrav.

Ingrediente:

6 fileuri de pastrav
o jumatate de lamaie
2 rosii (eu am pus una de culoare portocalie si una rosie)
150 g de smantana
cimbrisor
tarhon
sare
piper
ulei de masline

Mod de preparare:

Am spalat si uscat fileurile de pastrav, apoi am preincalzit cuptorul al 200°C.

Am condimentat fileurile cu sare si piper.
Peste acestea am pus felii colorate de rosii, verdeturi si lamaie.

Am pliat pestele de la jumatate, acoperind rosiile.

Am pus peste acesta smantana si ulei de masline, cateva felii de lamaie si am presarat putin tarhon tocat.

Apoi am pus pestele in cuptor.

Dupa 5 minute am adaugat foarte putina apa si am acoprit cu o folie de staniol,

Am lasat pestele inca 15 minute la 200°C.

Servire

Pastravul cu smantana si tarhin se mananca imediat.

Pe post de garnitura poti alege cartofi natur, orez sau legume la gratar.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Si mie imi place ff mult pestele. Din pacate nici sotul, nici copilul, nu sunt amatori, asa ca fac mai rar -pentru mine si mama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *