fbpx

RETETE RECENTE

PULPE DE PUI CU ARDEI

August 11, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

2 pulpe pui
1 ardei verde
1 ardei kapia
1 ardei galben
1 ceapa
2 catei usturoi
5-6 linguri ulei masline
1 ceasca vin alb
cateva fire de cimbrisor
1/2 lingurita zitronenpfeffer
2 lingurite suc lamaie
sare

PREPARARE:

Taiem ceapa solzisori si o calim impreuna cu ardeii taiati fasii timp de 1 minut, doar cat sa se moaie putin.

Pulpele de pui le punem intr-un vas termorezistent. Le condimentam cu sare si zitronenpfeffer, apoi le acoperim cu ceapa si ardei. Turnam uleiul (in care s-au calit legumele) si vinul, in vas. Cateii de usturoi ii taiem in jumatate si ii punem langa pui. Presaram cimbrisorul, acoperim cu o folie de staniol si dam la cuptor, la 200°C pentru 30 minute.

Dupa acest interval luam folia, iar ardeii si ceapa ii impingem in lichid pentru a nu se arde. Punem 1 lingurita suc lamaie peste fiecare pulpa, apoi le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Le servim calde cu cartofi, orez sau cus-cus.

Pofta buna va doresc!

Comentarii

  • Cred ca e foarte gustos si sa nu mai spun ca arata foarte bine. Nu bagi reteta la consursul “Dulce Romanie”? Pupici

  • diva in bucatarie

    Nu pe aceasta! Una simpla si comuna… O fac saptamana viitoare! Pupici

  • Simplu si foarte bun!Pupici!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Flory!

  • zilahi adela

    Simplu si foarte apetisant, frumoasa prezentare! pupicei!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Adela! Pupici

  • LICUTA MARIN

    Arata super delicios!!! Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Pupici

  • Abia astept sa vad ce preparat faci ptr concurs! 🙂

    • diva in bucatarie

      Ma gandesc la o saramura de pui cu mamaliga si usturoi!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *