Gem de prune

8 august 2011Diva in Bucatarie

Gem de prune. Gemul de prune, cu gustul minunat dulce-acrisor, nu lipseste din camara mea. Il folosesc des la prajituri, dar nu refuz nici o felie de paine prajita cu unt si gem la micul dejun.

Gem de prune, reteta clasica.

Gemul de prune, cu gustul minunat dulce-acrisor, nu lipseste din camara mea. Il folosesc des la prajituri, dar nu refuz nici o felie de paine prajita cu unt si gem la micul dejun.

Daca iti place acest tip de gem proti sa incerci si alte retete:

INGREDIENTE:

1 kg prune
400 g zahar
1 plic zahar vanilat(opţional)
150 ml apa
sucul de 1/2 lamaie
praful de la 1/2 aspirina -optional

PREPARARE:

Spalam si curatam prunele de samburi si codite. Punem prunele intr-o cratita, le acoperim cu zahar si le lasam cateva ore sa lase sirop.

Se pun la fiert cu 2 linguri de apa, la început la foc mare, apoi la foc potrivit.

Se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se prinda de cratita, mai ales pe fundul acesteia. Se ia spuma de cate ori este nevoie. Se adauga sucul de lamaie.

Se lasa sa fiarba pana se leaga gemul. Il punem fierbinte in borcanele sterilizate si tinute in cuptor la 120°C. Se inchide ermetic si se acopera pana a doua zi cu patura.

Daca vrei sa fii sigura ca se face corect sigilarea le intorci cu susul in jos o ora, cat sunt fierbinti, apoi le rastorni la loc si pui patura.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Multumesc Simona! Nu stiu de ce, cu trerecea timpului, anumite retete facute de mama parca nu mai sunt la fel… prefer sa mi le fac eu singura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *