fbpx

RETETE RECENTE

DULCEATA DE VISINE

July 14, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

1 kg visine
600 g zahar
sucul de la 1 lamaie
200 ml apa

PREPARARE:

Spalam visinele si le scoatem samburii. Punem 70-80g zahar peste ele si le lasam peste noapte la frigider.

Fierbem un sirop din apa si zahar, pana acesta devine gros. Punem visinele (cu siropul lasat) peste acesta, adaugam sucul de lamaie si lasam sa fiarba in jur de 80-90 minute. Luam spuma cat de des este nevoie.

Cand dulceata se leaga o luam de pe foc. Vom face proba cu o cateva picaturi de dulceata pe o farfurie. O punem in borcanele spalate, pe care le-am tinut caldute la 100°C in cuptor.

Este dulceata mea preferata pentru clatite!
Pofta buna va doresc!

Comentarii

  • vai ce buna e !!!!

  • diva in bucatarie

    Asa este!!!

  • Vad ca ai fost harnicuta la conserve!Eu o sa stau prost la dulceturi anul asta pentru ca am fost tare lenesa!

  • diva in bucatarie

    M-am grabit sa fac ceva pt iarna, pentru ca am fost plecata in vacanta pana de curand….

  • roxana

    O dulceata foarte buna ..bravo!

    • diva in bucatarie

      MULTUMESC!

  • Rocsy Ciobanu

    Pot sa zic ca o ador!

    • diva in bucatarie

      Si eu!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *