Scrabled eggs sau papara cum ii spunem noi, reprezinta un mic dejun obisnuit, rapid, pe gustul multora…
INGREDIENTE:
2 linguri unt
5 oua mari
1 lingura smantana
1 felie cascaval taiata cubulete
sare
piper proaspat macinat
1-2 crengute patrunjel proaspat, tocat
PREPARARE:
Topim untul intr-o tigaie la foc mediu. Intr-un castron amestecam ouale cu smantana, cascavalul si patrunjelul tocat. Asezonam cu sare si piper si amestecam Odată ce untul s-a topit, turnam ouale in tigaie. Le prajim amestecand ocazional, pana cand ouale devin pufoase si ajung la consistenta care ne place. Se fac ata de usor, incat copilul meu de 7 ani a declarat ca data viitoare prepara el micul dejun.
Pofta buna va doresc!
Comentarii
Buna din nou! Cred ca abia acum mi`am dat seama ca esti din Ardeal… sau ma insel?! Soacra mea este ardeleanca si ea foloseste numele papara ptr ceea ce noi cei din sud ii spunem … omleta 🙂 Si ii iese mereu foarte buna!
Te pup
Nu draga mea, eu sunt din Bucuresti, dar sotul este din Brasov. Diferenta este ca omleta are aspectul unei clatite…
A, scuze 🙂 Eu sunt ploiesteanca, deci suntem vecine 🙂
Cam asa…
Mereu m-am intrebat ce gust au omletele din filmele americane, faimoasele scrambled eggs traduse „oua jumari” de catre cei care fac subtitrarile! Mister elucidat, multumesc Diva! O sa incerc si eu. 🙂
Astept impresiile dupa ce le faci… O seara frumoasa iti doresc!