Scrambled eggs – papara – jumari de ou

9 iulie 2011Diva in Bucatarie

Scrambled eggs – papara – jumari de ou. Scrabled eggs sau papara cum ii spunem noi, reprezinta un mic dejun obisnuit, rapid, pe gustul multora…

Scrabled eggs sau papara cum ii spunem noi, reprezinta un mic dejun obisnuit, rapid, pe gustul multora…

INGREDIENTE:

2 linguri unt
5 oua mari
1 lingura smantana
1 felie cascaval taiata cubulete
sare
piper proaspat macinat
1-2 crengute patrunjel proaspat, tocat

PREPARARE:

Topim untul intr-o tigaie la foc mediu. Intr-un castron amestecam ouale cu smantana, cascavalul si patrunjelul tocat. Asezonam cu sare si piper si amestecam Odată ce untul s-a topit, turnam ouale in tigaie. Le prajim amestecand ocazional, pana cand ouale devin pufoase si ajung la consistenta care ne place. Se fac ata de usor, incat copilul meu de 7 ani a declarat ca data viitoare prepara el micul dejun.

Pofta buna va doresc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna din nou! Cred ca abia acum mi`am dat seama ca esti din Ardeal… sau ma insel?! Soacra mea este ardeleanca si ea foloseste numele papara ptr ceea ce noi cei din sud ii spunem … omleta 🙂 Si ii iese mereu foarte buna!
    Te pup

    1. Nu draga mea, eu sunt din Bucuresti, dar sotul este din Brasov. Diferenta este ca omleta are aspectul unei clatite…

  2. Mereu m-am intrebat ce gust au omletele din filmele americane, faimoasele scrambled eggs traduse „oua jumari” de catre cei care fac subtitrarile! Mister elucidat, multumesc Diva! O sa incerc si eu. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *