Tarta cu trei feluri de ceapa

19 mai 2011Diva in Bucatarie

Tarta cu trei feluri de ceapa

O tarta rapida, care nu necesita multe ingrediente, dar nici prea mult efort.

Poate fi o solutie salvatoare atunci cand nu aveti mult timp la indemana sa gatiti sau, sunteti obositi dupa o zi de lucru prea lunga.

Va recomand un pahar de vin alb langa tarta pentru a incheia seara mai relaxati.

Ingrediente:

Pentru aluat:
250 g faina
110 g unt
1 ou batut
1 praf de sare
1 lingura smantana

Pentru umplutura:
1 ceapa rosie mare
1 ceapa galbena
partea alba de la un praz tinerel
250 g kaiser sau bacon
2 linguri ulei de masline
2 oua batute
4 linguri de faina
1 praf nucsoara
200 g crema de branza Philadelphia
100 g branza de capra – sau orice branza sarata
sare
piper proaspat macinat

Mod de preparare tarta cu trei feluri de ceapa:

Pentru a face aluatul amestecam toate ingredientele, pana abtinem un aluat neted.

Facem o bila, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru 30 minute.

In acest timp pregatim umplutura: calim kaiserul tocat cubulete in ulei de masline, apoi il scoatem si il punem pe un servet de bucatarie care va absorbi surplusul de ulei.

Intr-un vas amestecam branza cu oua si faina apoi condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Intindem aluatul cu mana in forma de tarta, punem baconul calit, apoi amestecul de branza.

Vom face un topping din rondele de praz, solzisori de ceapa rosie si ceapa galbena – puteti face diverse aranjamente ca design pentru tarta. Cantitatea exacta de ceapa o veti alege in fuctie de gust.

Mie nu-mi ramane decat sa va doresc pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *