Cartofi picanti cu mustar si miere la cuptor

28 martie 2011Diva in Bucatarie

Cartofi picanti cu mustar si miere la cuptor. Cartofi picanti cu mustar si miere la cuptor – una din cele mai simple si mai bune metode de gatire a unei garnituri.

Cartofi picanti cu mustar si miere la cuptor – una din cele mai simple si mai bune metode de gatire a unei garnituri.

Acesti cartofi copti picanti, gustosi si aromati sunt atat de buni incat te vei indragosti de ei si vei repeta reteta de cate ori vei avea ocazia.

Pentru a grabi timpul de gatire, dar si pentru a obtine crusta crocanta si miez moale, cartofii vor fi fierti in prealabil in coaja.

Nu se fierb pana la gatire completa, doar pe jumatate.

Trebuie sa ai grija sa speli foarte bine coaja inainte sa ii pui la fiert.

Cartofii se pun la fiert in apa rece cu sare.

Mie imi plac foarte mult acesti cartofi picanti cu mustar si miere la cuptor. Sper ca o sa te conving sa incerci si tu reteta.

Pot fi o garnitura perfecta langa friptura (eu i-am pus langa cotlete de berbecut in aceasta poza), dar au facut o pereche perfecta si cu o friptura de vita, coaste de porc si vreau sa incerc curand si cu peste.

Pot fi mancati si in perioada postului cu salata verde alaturi.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cartofi picanti la cuptor cu mustar si miere de albine:

Ingrediente cartofi picanti cu mustar si miere:

5 cartofi mari
1 ceasca unt topit – cam 120-150 g
3 catei usturoi
cateva fire de patrunjel tocate
1 lingura mustar
1 lingura miere de albine
2 linguri ulei de masline
1 lingurita fulgi de ardei iute
1 lingura suc de lamaie
sare
piper

Mod de preparare cartofi picanti cu mustar si miere:

Cartofii se fierb in coaja pe jumatate. Se spala coaja foarte bine si se pun in apa rece cu sare pe foc. Apa trebuie sa ii acopere bine.

Daca sunt mici vor fierbe in jur de 10 minute, daca sunt mai mari 12 minute.

Timpul se fierbere se cronometreaza din momentul in care apa da in clocot.

Se scurg, apoi se curata de coaja cat sunt inca fierbinti. Vor fi taiati in sferturi.

Cat timp se fierb cartofii se pregateste dresingul amestecand mustarul cu mierea, untul topit (ulei de masline pentru cei aflati la dieta sau in post), patrunjel tocat, sare, peperoncino (fulgi de ardei iute), suc de lamaie si 1-2 linguri de apa.

Am pregatit dressingul intr-un castron suficient de mare incat sa intre si cartofii.

Cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi vor fi pusi peste acest dressing.

Se amesteca usor, astfel incat sa fie uniform acoperiti.

Se pun in tava cuptorului, se toarna dressingul ramas peste ei, se mai presara putina sare si piper si se acopera cu o folie de aluminiu (sau hartie de copt).

Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 25-30 minute, apoi fara folie pana se rumenesc.

Sunt atat de gustosi cartofii picanti cu mustar si miere de albine, incat nu ma pot satura!

Daca ii faci si tu si iti plac lasa-mi un comentariu sau trimite-mi o poza.

Spor la gatit si pofta buna!

Iata cartofii pregatiti de Alina Popa:

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *