fbpx

RETETE RECENTE

CARTOFI PICANTI CU MUSTAR SI MIERE LA CUPTOR

March 28, 2011 | CATEGORIA

Absolut deliciosi!

INGREDIENTE:

5 cartofi mari
1 ceasca unt topit – cam 120-150 g
3 catei usturoi
cateva fire de patrunjel tocate
1 lingura mustar
1 lingura miere de albine
2 linguri ulei de masline
1 lingurita fulgi de ardei iute
1 lingura suc de lamaie
sare
piper

PREPARARE:

Cartofii ii fierbem in coaja pe jumatate. Daca sunt mici ii lasam sa fiarba 5 minute, daca sunt mai mari 7-8 minute.
Ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi. Cat timp se fierb cartofii preagatim intr-un bol dresingul: amestecam mustarul cu mierea, untul topit (ulei de masline pentru cei aflati la dieta), patrunjel tocat, sare, peperoncino, suc de lamaie si 1 lingura de apa.

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi apoi, ii punem in bol si ii amestecam cu dresingul. Ii asezam in tava, punem dressingul ramas peste ei, ii asezonam cu sare, piper si ii acoperim cu o folie de aluminiu. Ii coacem la 200°C timp de 30 minute, apoi fara folie pana se rumenesc.

Pofta buna!

Iata cartofii pregatiti de Alina Popa:

Comentarii

  • Gabriela

    O bunatate de cartofi ca de altfel toate retetele tale,multumesc

  • Alina Popa

    Foarte, foarte buni!

Leave a Reply to Gabriela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *