RETETE RECENTE

LINTE ROSIE CU OREZ

March 22, 2011 | CATEGORIA

LINTE ROSIE CU OREZ

Lintea rosie, inafara de calitatile nutritionale este remarcabila prin faptul ca fierbe extreme de repede, (pacat ca-si pierde din culoarea atat de vie prin fierbere). Iata o reteta comoda si hranitoare, care poate constitui si o garnitura la preparatele din carne – pentru cei care nu tin post.

INGREDIENTE :

(pentru 6 portii):

250 g linte rosie
50 g orez
1 ceapa mare
1 ardei gras (rosu)
100 ml ulei
1 lingura boia de ardei dulce
sare

PREPARARE:

Spalam lintea si o lasam in apa cat timp curatam ceapa si ardeiul, le spalam, le tocam si le calim in ulei.

LINTE ROSIE CU OREZ

Adaugam lintea cu tot cu apa, cat sa o acopere, se potriveste de sare si fierbem cca 10 minute, timp in care pregatim orezul.

LINTE ROSIE CU OREZ

Cand lintea este fiarta, adaugam orezul si apa (de 3 ori cantitatea de orez), dam intr-un clocot, adaugam boiaua de ardei dulce , punem capacul si inchidem aragazul. Dupa 30 minute orezul este fiert si ramane cu bobul intreg.

LINTE ROSIE CU OREZ

Acest fel de linte se consuma foarte bine cu salata de sfecla rosie si/sau castraveti murati.
Pofta buna !

Comentarii

  • Iris

    O mancare foarte potrivita pentru cei care tin post. Este foarte sanatoasa si satioasa.

  • Costras Aliona

    De-li-ci-os! Am mai adaugat (experimental) legume mexicane si am ingerat urgent 2 portii (facusem si pentru maine)!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *