Gris in doua culori

22 martie 2011Diva in Bucatarie

Gris in doua culori. Mirela ne propune un desert special pentru perioada postului. Este inedit, cu siguranta gustos si aromat.

Mirela ne propune un desert special pentru perioada postului. Este inedit, cu siguranta gustos si aromat.

INGREDIENTE

(pentru 4 portii):

1 l zeama de urzici
100 g gris de grau
5 linguri de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
2 linguri rase de cacao
cativa stropi de esenta de rom
coaja rasa de lamaie
scortisoara si menta verde, dupa gust

PREPARARE:

Fierbem grisul in zeama de urzici (asa m-am gandit eu ca as obtine o culoare deosebita, iar zeama de urzici are nenumarate efecte tamaduitoare). Spre final se adauga zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se ia de pe foc si in jumatate din compozitie se adauga cacaoa si esenta de rom. Se toarna repede in forme, din ambele compozitii si se presara pe deasupra scortisora si menta verde. Se poate consuma cald sau rece. Eu il prefer in combinatie cu alune. E un desert super, trebuie sa incercati si atunci o sa va convingeti.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *