Paine rulada

17 martie 2011Diva in Bucatarie

Paine rulada.

INGREDIENTE:

350 g faina alba + 50 g pentru masa de intins aluat
200 ml lapte caldut
40 g unt topit
1 lingurita sare
1 lingura zahar
15 g drojdie proaspata
1 lingura boia de ardei dulce
1 lingura suc de rosii

PREPARARE:

Drojdia cu zaharul si 2 linguri de lapte le punem intr-o cand si le lasam la dospit. Separat amestecam restul ingredientelor. Cand creste maiaua o punem peste aluat si amestecam, apoi lasam aluatul intr-un loc caldut sa creasca. Cand aluatul isi dubleza volumul il impartim in doua.

O jumatate o amestecam cu boia de ardei si suc de rosii, plus inca 2 linguri de faina. Intindem fiecare bucata de aluat cu un sucitor, le punem una peste alta si rulam. Punem in tava si coacem la 180°C timp de 45 de minute. Noi am mancat-o cu pateu de ficat, dar merge si cu branza sau crema de masline.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *