Biscuitii perfecti langa o halba cu bere

8 martie 2011Diva in Bucatarie

Biscuitii perfecti langa o halba cu bere. Va fi un aluat lipicios. Il lasam intr-un loc cald cam 30 de minute. Dupa ce creste adaugam frunzele de rozmarin si sunca taiata cubulete si calita.

E perioada meciurilor din UEFA Champions League, iar la meciuri acasa in fata televizorului se consuma bere. Am mai facut in trecut tot felul de covrigi, saratele dar acum vreau sa incerc ceva diferit: biscuiti din cartofi cu sunca si rozmarin. Credeti ca au rezistat pana seara? Mai trebuie sa fac un rand altfel musafirii vor ramane flamanzi, dar nu inainte sa ma urc pe cantar!

INGREDIENTE:
(aproximativ 60 buc):

400 g cartofi fierti
500 g faina
2 linguri lapte
25 g drojdie proaspata
1 lingurita de zahar
2 linguri cu varf de smantana
1 lingurita de sare
50 g branza sarata – data prin razatoarea mica
1 ou
50 g sunca
frunze de rozmarin

PREPARARE:

Fierbem cartofii apoi ii facem piure impreuna cu smantana.

Din lapte, drojdie si o lingurita de zahar vom obtine maiaua. O lasam la dospit cam 15 minute. Intre timp noi amestecam pireul cu 350 g faina si adaugam sarea. Incorporam maiaua, mai punem inca 100 g faina si framantam aluatul.

Va fi un aluat lipicios. Il lasam intr-un loc cald cam 30 de minute. Dupa ce creste adaugam frunzele de rozmarin si sunca taiata cubulete si calita.

Amestecam aluatul pentru ca apoi sa il lasam inca 10-15 minute sa se odihneasca. Presaram faina pe un fund de lemn, punem aluatul, iar peste acesta presaram iar faina. Il intindem pana va avea o grosime de aproximativ 5 mm. Decupam biscuitii cu un paharel mic. Ii asezam in tava in care am pus hartie de copt, ii ungem cu oul batut si ii dam la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 20 de minute.

Cand sunt copti, presaram branza rasa cat putem de repede si ii dam inapoi la cuptor pentru 2 minute (catsa se rumuneasca putin branza).
Noroc! Sa mai gustam inca un biscuite…

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. La multi ani! Si eu iti doresc o primavara frumoasa, ce iti aduce zambetul pe buze si iti inunda sufletul cu bucurii.

  1. imi place f mult reteta aceasta, si as vrea sa o pun in practica dar as vrea sa stiu daca se foloseste drojdie uscata, cam cat ar trebui? multumesc.

  2. Se poate folosi cu siguranta si cartofi piure instant.se economiseste timp.se gaseste pt.cativa banuti la pachet.in ro.nu stiu de la ce marca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *