Clatite cu ciuperci
Clatite cu ciuperci. Clatite cu ciuperci. reteta clatite cu ciuperci. Clatite cu ciuperci reteta diva in bucatarie. cum faci clatite cu ciuperci. Clatite sarate

Clatite cu ciuperci, reteta simpla pe care o pregateam cand eram studenta, era preferata colegilor mei cand stateam sa invatam impreuna. Din fericire ii place si copilului meu, asa ca o pregatesc si in zilele in care vrem ceva usor pentru cina.
INGREDIENTE:
(pentru 8 clatite)
8 clatite sarate
Umplutura clatite:
700-800 g ciuperci din conserva
1 ceapa mare
2 linguri ulei
20 g unt
cateva fire de patrunjel
4 linguri sos béchamel
120 g mozzarella rasa (sau cascaval ras)
sare
piper
pentru servit: smantana, cascaval ras, patrunjel – optional
PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt si ciupercile in unt si ulei. Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat, sosul bechamel si mozzarella (cascaval) . Amestecam pana se omogenizeaza.
Compozitia rezultata o lasam sa se raceasca. Umplem clatitele, le rulam astfel incat sa avem capetele in interior. Le punem intr-un vas termorezistent, le stropim cu putina smantana si le coacem 10-15 minute la 200°C.
Le servim caldem dupa ce presaram putin cascaval ras.
Pofta buna!
Valeu! Bine arata. Precis ingrasa 🙂
Le stiu, exista o varianta la care adaugi si carne de pui. Tare gustoase!
Multumesc!