Clatite cu ciuperci
Clatite cu ciuperci

Clatite cu ciuperci, reteta simpla pe care o pregateam cand eram studenta, era preferata colegilor mei cand stateam sa invatam impreuna. Din fericire ii place si copilului meu, asa ca o pregatesc si in zilele in care vrem ceva usor pentru cina.
INGREDIENTE:
(pentru 8 clatite)
8 clatite sarate
Umplutura clatite:
700-800 g ciuperci din conserva
1 ceapa mare
2 linguri ulei
20 g unt
cateva fire de patrunjel
4 linguri sos béchamel
120 g mozzarella rasa (sau cascaval ras)
sare
piper
pentru servit: smantana, cascaval ras, patrunjel – optional
PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt si ciupercile in unt si ulei. Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat, sosul bechamel si mozzarella (cascaval) . Amestecam pana se omogenizeaza.
Compozitia rezultata o lasam sa se raceasca. Umplem clatitele, le rulam astfel incat sa avem capetele in interior. Le punem intr-un vas termorezistent, le stropim cu putina smantana si le coacem 10-15 minute la 200°C.
Le servim caldem dupa ce presaram putin cascaval ras.
Pofta buna!
Valeu! Bine arata. Precis ingrasa 🙂
Le stiu, exista o varianta la care adaugi si carne de pui. Tare gustoase!
Multumesc!