Clatite cu ciuperci

24 ianuarie 2011Diva in Bucatarie

Clatite cu ciuperci. Calim ceapa tocata marunt si ciupercile in unt si ulei. Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat, sosul bechamel si mozzarella (cascaval) . Amestecam pana se omogenizeaza.

Clatite cu ciuperci, reteta simpla pe care o pregateam cand eram studenta, era preferata colegilor mei cand stateam sa invatam impreuna. Din fericire ii place si copilului meu, asa ca o pregatesc si in zilele in care vrem ceva usor pentru cina.

INGREDIENTE:
(pentru 8 clatite)

8 clatite sarate

Umplutura clatite:
700-800 g ciuperci din conserva

1 ceapa mare

2 linguri ulei

20 g unt

cateva fire de patrunjel

4 linguri sos béchamel

120 g mozzarella rasa (sau cascaval ras)

sare

piper

pentru servit: smantana, cascaval ras, patrunjel – optional

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt si ciupercile in unt si ulei. Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat, sosul bechamel si mozzarella (cascaval) . Amestecam pana se omogenizeaza.

clatite-cu-ciuperci-1clatite-cu-ciuperci-2

 

Compozitia rezultata o lasam sa se raceasca. Umplem clatitele, le rulam astfel incat sa avem capetele in interior. Le punem intr-un vas termorezistent, le stropim cu putina smantana si le coacem 10-15 minute la 200°C.

clatite-cu-ciuperci-3clatite-cu-ciuperci-4

 

Le servim caldem dupa ce presaram putin cascaval ras.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *