fbpx

RETETE RECENTE

COZONAC CU RAHAT CIOCOLATOS

December 22, 2010 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

550 g faina
80 g unt topit
3 oua medii + 1 ou pentru uns
140 ml lapte
175 g zahar + zahar pentru tapetat
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita esenta de rom
25 g drojdie proaspata
120 g rahat
100 g ciocolata neagra

PREPARARE:

Pentru inceput dizolvam drojdia în lapte caldut.


Incorporam apoi zaharul si ouale si amestecam. Adaugam coaja rasa de la portocala, esenta de vanilie si untul topit.

Turnam continutul peste faina si amestecam. Daca este nevoie mai adaugam faina, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale, neted si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam aluatul sa creasca cam 30 de minute.

Impartim aluatul in 2 si il intindem. Presaram rahat si ciocolata si apoi rulam.

Strangem capetele astfel incat sa nu iasa rahatul. Punem aluatul in tava si il mai lasam inca 15 minute sa dospeasca, il ungem cu un ou batut si presaram zahar tos, apoi il dam la cuptor pentru 45 de minute la 180°C.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *