Tort aperitiv

21 decembrie 2010Diva in Bucatarie

Tort aperitiv. Aceasta reteta, realizata de Mirela, constituie un aperitiv elegant si la indemana (foloseste proviziile aflate de regula in casa).

Aceasta reteta, realizata de Mirela, constituie un aperitiv elegant si la indemana (foloseste proviziile aflate de regula in casa).

INGREDIENTE :

(pentru 8 portii):
1 paine rotunda neagra de 250 gr.
500 g zacusca
450 g icre
500 g pate ficat
300 g branza cremoasa (branzica de casa, crème Bonjour, Fagaras,etc)
masline negre si verzi, ardei gras, pentru ornat

PREPARARE:

Cu un cutit bine ascutit se indeparteaza calota painii, ramanand astfel un blat pe care l-am taiat in 4 felii aproximativ egale.

Se ung pe rand feliile, prima cu branza cremoasa, a doua cu zacusca, a treia cu icre si se imbraca apoi tortul astfel obtinut in pate de ficat.

Se orneaza in functie de imaginatie si de timp cu masline si ardei si se lasa aproximativ 1 ora la temperatura camerei sa se moaie si sa patrunda ingredientele in blat. Se taie apoi si se serveste.

Se pot inlocui unele din ingrediente cu piure de naut, de susan, cu fasole batuta sau piure de spanac etc. Importante sunt zacusca si branza, ii confera un gust aparte intre dulce si sarat. Incercati-l si savurati-l in mai multe variante.

Pofta buna !

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *