Scrumbie cu verdeturi la cuptor
Scrumbie cu verdeturi la cuptor
Scrumbie cu verdeturi la cuptor
INGREDIENTE:
2 scrumbii
3-4 lamaii
2 linguri ulei de masline
patrunjel
rozmarin
menta
sare de mare
piper
PREPARARE:
In primul rand curatam bine scrumbia si o spalam. In interiorul acesteia punem felii de lamaie si verdeturile spalate si uscate.
Punem scrumbia pe o folie de staniol, o ungem cu o lingura de ulei de masline si turnam zeama de la o lamaie. Impachetam astfel incat tot lichidul sa ramana in staniol. Dam scrumbiile la cuptorul preancalzit la 200°C, pentru 20 de minute. Dupa acest interval de timp le vom scoate din staniol, le lasam in sucul de lamaie in vas si le mai introducem la cuptor pentru inca 10-15 minute, avand grija sa le intaorcem pe ambele parti. Cand le scoatem din cuptor le saram si piperam.
Servim cu garnitura de cartofi fierti si brocoli. Scrumbia este un peste foarte gras, este posibil sa mai aveti nevoie de lamaie cand serviti.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube