Prajitura cu mere si budinca de vanilie

1 noiembrie 2010Diva in Bucatarie

Prajitura cu mere si budinca de vanilie. La final presaram aluatul faramicios si dam la cuptor pentru 80-90 minute la 160°C. Testati cu un bat sa vedeti daca este coapta.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
300 g faina
1 plic praf de copt
150 g zahar
2 oua
150 g unt

Pentru umplutura:
8 mere decojite, taiate cuburi
1 lingurita scortisoara
800 ml lapte
2 pachete budinca de vanilie
3 linguri de smantana

Pentru topping:
200 g faina
150 g zahar
1 plic praf de copt
100 g unt

PREPARARE:

Pentru a face aluatul amestecam mai intai zaharul cu ouale, apoi adaugam untul topit alternativ cu faina amestecata cu praful de copt.Punem aluatul in frigider pentru 30 de minute. In acest timp vom taia merele cuburi si le amestecam cu scortisoara. Pregatim apoi umplutura lichida: amestecam praful de budinca cu putin lapte pana se dizolva si nu are cocoloase, apoi adaugam restul ingredientelor si le amestecam. Pentru a face toppingul amestecam toate ingredientele cu mana pana obtinem firimituri de unt si faina.

Punem hartie de copt in vasul in care coacem prajitura. Scoatem aluatul din frigider si il intindem cu o lingura pe fundul vasului. Punem apoi merele, iar peste acestea turnam budinca de vanilie cu lapte.

La final presaram aluatul faramicios si dam la cuptor pentru 80-90 minute la 160°C. Testati cu un bat sa vedeti daca este coapta.

Si iata ce a iesit:

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *