fbpx

RETETE RECENTE

LASAGNA

October 29, 2010 | CATEGORIA

Lasagna seamana cu un tort format din straturi de paste umplute cu carne tocată sau legume şi branza.
În funcţie de regiune italienii pregătesc lasagna in stiluri diferite. În Campania veti intalni mozzarella, branza ricotta şi carnaţi în lasagna. La Milano mancam lasagna cu Gorgonzola şi ciuperci, în timp ce în Piemont vom gasi lasagna cu trufe. Mai exista retete pentru lasagna vegetariana sau lasagna cu peşte sau fructe de mare.
Eu am facut lasagna cu piept de pui in stil Bolognese…

INGREDIENTE:

1 pachet foi lasagna
200 g branza rasa (mozzarella, cascaval, ricotta)

Pentru sos Bechamel:

50 g unt
2 linguri faina
500 ml lapte
50 g cascaval ras
sare
piper
nucsoara

Pentru sos Bolognese

500 g piept de pui fiert si taiat marunt
1 ceapa mare
2 catei usturoi
5 linguri ulei masline
400 ml suc rosii
100 ml vin rosu
o frunza busuioc
putin cimbru
sare
piper

PREPARARE:

Preparare sos Bechamel:

Incalzim untul într-o cratita si adaugam faina amestecand continuu. Turnam lapte rece si lasam sa mai fiarba putin (cam 6 minute) la foc mic, amestecand din cand in cand. Se condimentează cu sare, piper si nucsoara. Luam cratita de pe foc si amestecam sosul cu cascavalul ras.

Preparare sos Bolognese:

Incalzim intr-o tigaie uleiul si punem la calit ceapa si usturoiul.

Cand sunt foarte putin calite adaugam carnea de pui. Lasam putin sa se intrepatrunda gusturile si adaugam sosul de rosii si vinul.

Condimentam cu sare, piper, apoi punem frunza proaspata de busuioc si cimbru.

Asamblare Lasagna:

Fierbem foile de lasagna cam 3 minute in apa cu sare, apoi le scurgem.
Ungem un vas cu unt si punem un rand de foi de lasagna. Peste acestea punem un strat de sos Bechamel, apoi sosul de carne si peste toate un strat de branza (mozzarella rasa, cascaval sau ricotta).

Repetam operatiunea de 4-5 ori. Peste stratul final de lasagna turnam sos Bechamel amestecat cu 2 linguri de sos de rosii si branza. Coacem timp de 30 de minute, in cuptorul preancalzit la 180°C.

Servim fierbinte.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *