Chec marmorat cu iaurt si cafea
Chec marmorat cu iaurt si cafea
Chec marmorat cu iaurt si cafea
Un chec delicios cu iaurt si cafea, usor de pregatit chiar si de cei care nu au la indemana un cantar.
INGREDIENTE:
1 masura iaurt (1 masura = paharul in care este cumparat)
2 masuri zahar
1 plic zahar vanilat
3 masuri faina
1/2 masura ulei
1 lingurita praf de copt
3 oua
2 linguri praf de cacao neagra
3 linguri cafea tare (espresso)
1 lingurita esenta cafea
PREPARARE:
Amestecam iaurtul cu zaharul si 1 plic zahar vanilat.
Adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare in parte, apoi uleiul si la final faina amestecata cu praf de copt.
Aproximativ jumatate din compozitia obtinuta o mutam in alt vas si o amestecam cu 2 linguri de cacao pudra, esenta de cafea si cafea tare. Punem in tava tapetata cu hartie de copt straturi alternative de aluat alb si aluat cu cacao.
Vom coace checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45-50 de minute, apoi il lasam sa raceasca pe un gratar.
Dupa ce se raceste il putem pudra cu zahar sau il servim ca atare.
Pofta buna!
cand se adauga uleiul? va multumesc
Inainte de faina. 🙂