Placinta taraneasca cu branza
Placinta taraneasca cu branza. Placinta taraneasca cu branza. reteta Placinta taraneasca cu branza. Placinta taraneasca cu branza reteta diva in bucatarie

Este o placinta foarte usor de facut si o puteti servi la micul dejun sau ca aperitiv la o petrecere langa o halba de bere.
INGREDIENTE:
Pentru foi:
1 ou
150 g faina – aproximativ – depinde de marimea oului
1 varf de sare
Pentru umplutura:
100 g mozzarella
100 g telemea
3 oua
1 plic zahar vanilat
PREPARARE:
In primul rand facem un aluat dintr-un ou, faina si sare. Faina ne trebuie atat cat aluatul sa nu se lipeasca de maini – este posibil sa fie ori prea multa faina, caz in care mai puneti o lingura de lapte, sau prea putina si atunci mai adaugati faina cata trebuie – 150 g faina mi-au intrat la un ou mediu.
Lasam aluatul sa se odihneasca si preparam umplutura amestecand branza rasa cu 3 oua (intregi) si un plic de zahar vanilat.
Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi subtiri. Punem compozitia de branza si rulam.
Ungem foile cu ulei si le punem in vas (tava). Le dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.
Pofta buna!