Crema de zahar ars
Crema de zahar ars. Crema de zahar ars. reteta crema de zahar ars. Crema de zahar ars reteta diva in bucatarie. cum faci crema de zahar ars. Crema de zahar

Crema de zahar ars este primul desert pe care am invatat sa il fac. Cred ca aveam 12-13 ani. Este foarte usor de facut si imi aduce aminte de momente frumoase din copilarie.
INGREDIENTE:
4 oua
100 g zahar
500 ml lapte
1/2 lingurita esenta vanilie
150 g zahar pentru tapetat
PREPARARE:
Intr-o cratita punem pe foc 150g de zahar la topit, pana se caramelizeaza. Zaharul il topim pana are culoarea aurie apoi il turnam in vasul in care coacem crema, tapetam peretii astfel incat sa acoperim peretii si fundul vasului.
Spargem ouale intregi si le freacam cu 100g zahar, apoi adaugat treptat laptele. Turnam compozitia in vasul cu zahar ars. vasul il punem intr-o tava cu apa astfel incat sa se coaca la baine-marie.
Va sta in cuptorul preincalzit la180°C aproximativ 50 de minute – in functie de cuptorul din dotare pana se ingroasa si devine aurie.
O lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou. Daca platoul este putin adanc este mai bine pentru ca nu riscam sa pierdem sosul.
Daca aveti rabdare lasati crema de zahar ars peste noapte in frigider… MUULTT mai buna!
Pofta buna!
Deci…gata, fan „Diva in bucatarie” forever!
Am gusturi si amintiri din copilarie pe care nu stiam cum sa le readuc in viata mea de-acum!
Acum ma duc la scoala, dar cand vin , deseara….crema de zahar ars scrie pe cuptorul meu!
Bun gasit…
si mai vin, ca tare mult imi place!
Ana
Bine ai venit! Te mai astept cu drag!
De ce imi ramane crema lichida? Nu se coace.. 😢
Nu are cum, daca ai respectat reteta.