Alba ca zapada, prajitura copilariei
Alba ca zapada.
INGREDIENTE:
500 ml lapte
200 g zahar
5 linguri de faina
250 g unt
zeama si coaja de la o lamaie
foi – din comert (din lipsa de timp)
PREPARARE:
Punem jumatate din cantitatea de lapte la fiert cu zaharul. Cealalta jumatate o amestecam cu faina, apoi il turnam peste cel cu zahar, inainte sa se incalzeasca prea tare si amestecam bine cu un tel, astfel incat sa nu obtinem cocoloase. Daca totusi se formeaza cocoloase strecuram compozitia si o punem iar pe foc. Fierbem pana se ingroasa. Luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Cand crema este foarte putin calduta integram untul, sucul si coaja de lamaie, amestecand bine pana se omogenizeaza.
Punem peste prima foaie de prajitura crema, apoi punem iar o foaie de prajitura si repetam operatiunea pna ne ramane crema doar sa intindem un strat subtire peste ultima foaie. La topping preasaram putina nuca tocata sau nuca de cocos, fulgi de migdale, ce va place si aveti prin casa.
Pofta buna!