Tort de alune
Tort de alune

Tort de alune simplu si usor de facut
Ingrediente:
125 g unt
125 g zahar
30 g faina
30 g smantana
125 g alune de padure
4 oua
1/2 lingurita praf de copt – stinsa cu cateva picaturi de zeama de lamaie
50 g ciocolata Nutella +30g unt+2picaturi esenta de rom pentru topping
Cum faci tort de alune:
Amestecam untul cu zaharul, pana cand devine ca o spuma. Apoi, adaugam galbenusurile.
Peste aceasta compozitie se toarna faina, alunele, praful de copt si smantana. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu o lingura toata compozitia.
Turnam aluatul obtinut intr-o forma in care am pus hartie de copt.
Coacem la 180 ° C timp de 40 de minute. Dupa ce s-a copt lasam tortul sa se raceasca 15-20 de minute in forma si apoi il scoatem. Intre timp noi putem preapara topingul astfel: topim untul si adaugam ciocolata Nutella pana se moaie si aceasta. Adaugam esenta de rom 2-3 picaturi si turnam compozitia peste tort. Lasam sa se raceasca impreuna si apoi putem pastra la frigider.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe vcanalul de YOUTUBE
Tu vrei sa mor de pofta sau sa ma ingras uitandu-ma la poze? Hi,hi….
Bune deserturile, miam,miam, dar mai pune si ceva legume de sezon, sa-mi vina si mie muza, abia astept! Pupici!
Draga mea, vei gasi chiar azi ceva foarte bun! Dovlecelul va fi rege…