Tort de alune

16 august 2010Diva in Bucatarie

Tort de alune

Tort de alune simplu si usor de facut

Ingrediente:

125 g unt
125 g zahar
30 g faina
30 g smantana
125 g alune de padure
4 oua
1/2 lingurita praf de copt – stinsa cu cateva picaturi de zeama de lamaie
50 g ciocolata Nutella +30g unt+2picaturi esenta de rom pentru topping

Cum faci tort de alune:

Amestecam untul cu zaharul, pana cand devine ca o spuma. Apoi, adaugam galbenusurile.

Peste aceasta compozitie se toarna faina, alunele, praful de copt si smantana. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu o lingura toata compozitia.

Turnam aluatul obtinut intr-o forma in care am pus hartie de copt.

Coacem la 180 ° C timp de 40 de minute. Dupa ce s-a copt lasam tortul sa se raceasca 15-20 de minute  in forma si apoi il scoatem. Intre timp noi putem preapara topingul astfel: topim untul si adaugam ciocolata Nutella pana se moaie si aceasta. Adaugam esenta de rom 2-3 picaturi si turnam compozitia peste tort. Lasam sa se raceasca impreuna si apoi putem pastra la frigider.

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe vcanalul de YOUTUBE

Print

Distribuie pe:

2 răspunsuri

  1. Tu vrei sa mor de pofta sau sa ma ingras uitandu-ma la poze? Hi,hi….
    Bune deserturile, miam,miam, dar mai pune si ceva legume de sezon, sa-mi vina si mie muza, abia astept! Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *