fbpx

RETETE RECENTE

TORT DE ALUNE

August 16, 2010 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

125 g unt
125 g zahar
30 g faina
30 g smantana
125 g alune de padure
4 oua
1/2 lingurita praf de copt – stinsa cu cateva picaturi de zeama de lamaie
50 g ciocolata Nutella +30g unt+2picaturi esenta de rom pentru topping

PREPARARE:

Amestecam untul cu zaharul, pana cand devine ca o spuma. Apoi, adaugam galbenusurile.

Peste aceasta compozitie se toarna faina, alunele, praful de copt si smantana. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu o lingura toata compozitia.

Turnam aluatul obtinut intr-o forma in care am pus hartie de copt.

Coacem la 180 ° C timp de 40 de minute. Dupa ce s-a copt lasam tortul sa se raceasca 15-20 de minute  in forma si apoi il scoatem. Intre timp noi putem preapara topingul astfel: topim untul si adaugam ciocolata Nutella pana se moaie si aceasta. Adaugam esenta de rom 2-3 picaturi si turnam compozitia peste tort. Lasam sa se raceasca impreuna si apoi putem pastra la frigider.

Pofta buna!

Comentarii

  • Alina

    Tu vrei sa mor de pofta sau sa ma ingras uitandu-ma la poze? Hi,hi….
    Bune deserturile, miam,miam, dar mai pune si ceva legume de sezon, sa-mi vina si mie muza, abia astept! Pupici!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *