Tiramisu cu fructe de padure
Tiramisu cu fructe de padure. Reteta tiramisu cu fructe de padure. Tiramisu cu fructe de padure reteta. reteta tiramisu cu fructe. tiramisu

Tiramisu cu fructe de padure, desert simplu si delicios, usor de pregatit
Reteta de tiramisu cu fructe de padure este speciala pentru vara.
Este o reteta simpla, rapida si usor de pregatit.
In sezon, cand aceste fructe se gasesc peste tot, ar putea fi alegerea perfecta pentru desertul zilei.
Acest preparat italian este apreciat pentru combinatia sa de arome si texturi.
Fructele de padure aduc contrast de culoare si gust dulce-acrisor, imbogatind gustul acestui desert.
Tiramisu cu fructe de padure este perfect si momente speciale sau evenimente.
Iti las mai jos reteta de tiramisu cu fructe de padure.
Pentru un plus de gust poti adauga extract natural de vanilie.
Daca desertul este consumat doar de adulti poti pune 50 ml de vodca sau lichor de fructe (poate fi si visinata) in sucul de fructe de padure.
Iti recomand sa folosesti doar fructe proaspete.
Daca vrei sa faci tiramisu cu fructe de padure congelate lasa-le la scurs dupa dezghetare.
Poti sa le fierbi cu zahar si obtii un fel de gem pe care il poti pune in locul fructelor proaspete.
Acum iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tiramisu cu fructe de padure.
INGREDIENTE:
400 g piscoturi
500 g crema Mascarpone
4 galbenusuri si 2 albusuri batute spuma
120g zahar
2 cescute de cafea fara zahar
500 ml sirop de fructe
400-500 g fructe de padure
PREPARARE TIRAMISU CU FRUCTE DE PADURE:
Pregatire crema
Am inceput cu seprararea oualor.
Intr-un bol am amestecat bine galbenusurile cu zaharul pana s-au deschis la culoare.
Apoi am incorporeat crema mascarpone si am amestecat pana cand compozitia s-a omogenizat..
Se adauga albusul batut spuma tare folosind o spatula si amestecand usor, de sus in jos.
Asamblare tiramisu
Mi-am pregatit vasul in care am asamblat tiramisu.
Pe fundul acestuia am intins un strat subtire de crema.
Incepem sa pregatim si piscoturile.
Intr-un bol incapator am pus siropul de fructe si am inmuiat piscoturile scufundandu-le doar o secunda.
Am pus in vas, peste crema, un rand de piscoturi.
Peste piscoturi am intins un strat de crema si am presarat fructe de padure.
Am avut zmeura si afine dar voi puteti pune orice si in orice cantitate.
Am pus inca un rand de piscoturi inmuiate si peste acestea inca un strat de crema si fructe de padure.
Am lasat vasul cateva ore (sau peste noapte) la frigider.
Au venit finii in vizita si am primit multe complimente pentru prajitura, dar Alexandru a fost cel mai simpatic, mi-a spus ca a iesit „prea buna”.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.
nicioadata nu am facut tiramisu cu fructe … dar merita incercat !!!!
Sper sa iti placa!