Tiramisu cu fructe de padure
Tiramisu cu fructe de padure
INGREDIENTE:
20 piscoturi
400 g crema Mascarpone
4 galbenusuri si 2 albusuri batute spuma
120g zahar
2 cescute de cafea fara zahar
1 pahar vodca si 2 cesti sirop fructe
fructe de padure
PREPARARE TIRAMISU CU FRUCTE DE PADURE:
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi adaugam crema Mascarpone si omogenizam amestecul.
Albusul batut spuma se amesteca cu crema folosind o spatula si frecand usor. Incepem sa pregatim si picoturile: le inmuiem intr-un bol in care am amestecat cafea, vodca si sirop de fructe. Intr-un vas de sticla mare turnam putina crema si peste aceasta punem un rand de piscoturi. Peste piscoturi punem iar crema si fructe de padure -eu am pus zmeura si afine dar voi puteti pune orice si in orice cantitate.
Punem inca un rand de piscoturi inmuiate si peste acestea punem crema si fructele de padure.
O lasam peste noapte la frigider. Au venit finii in vizita si am primit multe complimente pentru prajitura, dar Alexandru a fost cel mai simpatic, mi-a spus ca a iesit „prea buna”.
Pofta buna!
nicioadata nu am facut tiramisu cu fructe … dar merita incercat !!!!
Sper sa iti placa!