Tort cu capsune

6 august 2010Diva in Bucatarie

Tort cu capsune

Tort cu capsune, reteta simpla si delicioasa. 

Acesta este cel mai simplu si mai rapid tort pe care il puteti face.

Este foarte delicios, cu blat moale si pufos si o crema aromata si racoritoare. 

Blatul este un pandispan clasic. 

Blatul acestui tort se face usor si are nevoie doar de cateva ingrediente, pe care le aveti probabil in casa.

Despre ingrediente blat:

  1. Zahar tos – poti folosi si zahar brun, dar obtii un blat colorat
  2. Oua – ai grija sa fie proaspete
  3. Ulei de floarea soarelui – pentru gust neutru
  4. Faina 000 – cea mai buna faina pentru deserturi

Sfaturi:

  1. Lasi ingredientele la temeperatura camerei minim 30 min. inainte sa le folosesti
  2. Folosesti faina de calitate superioara
  3. Nu ai nevoie de praf de copt. Daca esti incepator poti pune maxim 5 g.

 

Mai multe retete cu capsune

  1. prajitura Victoria
  2. Pavlova cu capsuni

Ingrediente:

Pentru blat:

6 oua

300 g zahar

300 g faina

150 ml ulei

Pentru crema si decor

400g branza Philadelphia

200g zahar

200 ml smantana pentru frisca 30% grasime

un plic zahar vanilat

10 g gelatina

200 g capsune de pus crema 

250 g capsune pentru decor.

Mod de preparare:

Blat

Dau drumul la cuptor si il setez pe programul de ventilatie la 180°C.

Separ albusurile de galbenusuri. Mixez albusurile cu un varf cutit de sarela viteza mare pana se umfla si devin o spuma alba, tare.

Adaug zaharul treptat si continui sa mixez pana in momentul in care spuma este tare, ca pentru bezea.

Daca intorci castronul sigur nu cade!

Apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul, desi se poate sa le pui si pe toate, fara sa mai folosesc mixerul, dar avand grija sa fie bine sparte cand incep sa amestec de jos in sus.

Am turnat uleiul in 2-3 etape si am amestecat usor, de jos in sus, pana l-am incorporat.

La final am incorporat faina si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Daca nu aveti incredere, sunteti incepatori in bucatarie sau obisnuiti sa folositi praf de copt, acesta se incorporeaza cu faina in acelasi timp.

Aluatul se toarna in tava tapetata si se coace pana trece testul cu scobitoarea. 

Timpul difera de la cuptor la cuptor (intre 30 si 45 minute).

Crema

Pentru inceput am mixat smantana pentru frisca cu 2 lingura zahar pana s-a intarit, fara sa devina untoasa.

Separat am mixat restul ingredientelor. Am pasat capsunile.

Intr-un bol am hidtratat gelatina. Am pus-o apoi la bain-marie. cand s-a dizolvat am turnat-o peste capsuni si am amestecat rapid. 

Capsunile le-am pus peste crema de branza, am amestecat, apoi am incorporat frisca batuta.

Montare tort

Am taiat blatul in doua, pe orizontala. 

Am pus aproape o treime peste brimul blat, am acoperit cu al doilea blat, apoi am imbracat totul cu restul de crema ramasa.

 

In partea superioara am decorat cu felii de capsune.


Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *