Prajitura „Victoria” este una din cele mai usoare si mai rapide prajituri, avand in plus avantajul aspectului, care te duce cu gandul la un tort. Se pregateste foarte usor, fara riscul de a gresi ceva… Mai multe retete cu capsune gasiti aici.
Pentru blat:
175 g unt
175 g zahar pudra
3 oua mari
1/2 lingurita esenta de porocale
175 g faina
1 lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
3 linguri gem de capsune
200 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
10 capsune mari
Pentru decor:
zahar pudra
2-3 capsune
PREPARARE:
Mixam untul cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam ouale unul cate unul si esenta de portocale.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor.
Turnam aluatul in doua tavi cu diametrul de 20 cm, tapetate in prealabil cu hartie de copt. Coacem blaturile in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 minute (facem testul cu scobitoarea). Cat timp se racesc blaturile batem frisca cu zahar pudra. Ungem un blat cu gem, acoperim cu un strat generos de frisca, presaram cateva capsune taiate felii, apoi punem al doilea blat.
Tapetam cu zahar pudra, decoarm cu felii de capsune si am terminat! Nu lasam nimic pentru a doua zi, savuram pana la ultima bucatica!
Pofta buna!
Comentarii
Superba, o prezentare de vis! Sunt din nou lipita de ecran si salivez in nestire…
Arata de vis!! De mult visez si eu la prajiturica asta delicioasa dar n-am apucat sa fac. Nu-mi ramane decat sa fur o portie de la tine 😉 Pup
Arata fenomenal si e super gustoasa!
Mmm ce as vrea acum pe seara o feliuta.
Cat poate fi de frumoasa…
MULTUMESC!