fbpx

RETETE RECENTE

PASTRAV CU CIUPERCI

April 25, 2013 | CATEGORIA

pastrav-cu-ciuperci

Pastravul cu ciuperci este una din retetele in care imbin ingrediente pe placul meu: peste si ciuperci. Ideal ar fi cu ciuperci proaspete, dar in lipsa lor si cele din conserva sunt foarte bune.

INGREDIENTE:

2 pastravi mari
2 cutii ciuperci in conserva
1 ardei kapia rosu mic
2 catei mari usturoi
3 linguri suc de rosii (cautam un suc gros)
1 lingura pasta de rosii
1/2 lingurita zahar
100 ml vin
50 ml apa
ulei pentru prajit
faina
sare de mare
1 praf sare fina
piper

PREPARARE:

Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior. Condimentam cu putin piper, apoi tavalim pestii prin faina. Ii prajim cate 5 minute pe ambele parti, apoi il scoatem din tava, il scurgem de ulei si ii punem pe o farfurie.

pastrav-cu-ciuperci-1jpg

Intr-o alta tigaie calim ardeiul kapia taiat fasii subtiri sau cubulete in 2-3 linguri ulei, apoi adaugam ciupercile si continuam operatiunea. Adaugam sucul de rosii, pasta de rosii si zaharul si lasam pe foc pret de inca 2-3 minute. Punem apoi usturoiul pisat, condimentam cu sare si piper si calim maxim 1 minut.

pastrav-cu-ciuperci-2

In tava in care punem pastele la cuptor turnam putin din uleiul in care am prajit pestele. Punem ciupercile, stropim cu vin si apa, asezam pestele peste acestea si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10-12 minute.

pastrav-cu-ciuperci-3

Il servim imediat.

pastrav-cu-ciuperci-4

Pofta buna!

Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie, unde ciupercile devin vedete in aceasta luna.

Comentarii

  • Cu reteta asta m-ai dat gata !!! Ador pestele , asta ca sa nu mai zic nimic de ciuperci !!!
    Multumesc !!

    • diva in bucatarie

      Cu mare drag!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *