Pastrav cu ciuperci

25 aprilie 2013Diva in Bucatarie

Pastrav cu ciuperci. Pastravul cu ciuperci este una din retetele in care imbin ingrediente pe placul meu: peste si ciuperci.

Pastravul cu ciuperci este una din retetele in care imbin ingrediente pe placul meu: peste si ciuperci.

Ideal ar fi cu ciuperci proaspete, dar in lipsa lor si cele din conserva sunt foarte bune.

INGREDIENTE:

2 pastravi mari
2 cutii ciuperci in conserva
1 ardei kapia rosu mic
2 catei mari usturoi
3 linguri suc de rosii (cautam un suc gros)
1 lingura pasta de rosii
1/2 lingurita zahar
100 ml vin
50 ml apa
ulei pentru prajit
faina
sare de mare
1 praf sare fina
piper

PREPARARE:

Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior. Condimentam cu putin piper, apoi tavalim pestii prin faina. Ii prajim cate 5 minute pe ambele parti, apoi il scoatem din tava, il scurgem de ulei si ii punem pe o farfurie.

pastrav-cu-ciuperci-1jpg

Intr-o alta tigaie calim ardeiul kapia taiat fasii subtiri sau cubulete in 2-3 linguri ulei, apoi adaugam ciupercile si continuam operatiunea.

Adaugam sucul de rosii, pasta de rosii si zaharul si lasam pe foc pret de inca 2-3 minute. Punem apoi usturoiul pisat, condimentam cu sare si piper si calim maxim 1 minut.

pastrav-cu-ciuperci-2

In tava in care punem pastele la cuptor turnam putin din uleiul in care am prajit pestele.

Punem ciupercile, stropim cu vin si apa, asezam pestele peste acestea si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10-12 minute.

pastrav-cu-ciuperci-3

Il servim imediat.

pastrav-cu-ciuperci-4

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *