Varza de Bruxelles cu sos teriyaki
Varza de Bruxelles cu sos teriyaki. Varza de Bruxelles cu sos teriyaki. reteta de varza de Bruxelles cu sos teriyaki. Varza de Bruxelles cu sos reteta diva

Varza de Bruxelles cu sos Teriyaki este o garnitura excelenta, dar merge foarte bine servita si simpla.
INGREDIENTE:
500 g varza de Bruxelles
3 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
sare de mare – dupa gust
piper proaspat macinat
Pentru sos Teriyaki:
1/4 ceasca Sake
1/4 ceasca sos soia
1/4 ceasca zahar brun
1 lingura otet de orez
1 lingurita de ghimbir ras proaspat
PREPARARE:
Curatam varza de foile de la suprafata si o taiem in jumatate sau in sferturi – in functie de cat de mare este.
Punem intr-un castron uleiul cu otet, sare de mare si piper proaspat macinat. Tavalim varza prin acest sos apoi o punem intr-un vas termorezistent si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20-25 minute (in functie de puterea cuptorului), pana se inmoaie si se rumeneste usor.
Cat timp sta la cuptor pregatim sosul punand toate ingredientele la fiert pret de 4-5 minute. Scoatem varza din cuptor si o stropim cu sos sau o scufundam in acesta. O servim calda dar a fost la fel de buna si peste o ora…
Foarte buna!!!
Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta delicioasa este aici.
Reteta aceasta astepta de multa vreme sa fie pregatita, dar provocarea lunii noiembrie a grabit putin lucrurile…
Trebuie neaparat incercata!
🙂 Eu asa iti propun!
O rețetă foarte interesantă! Mulțumim de participare!
Era in plan oricum… Cu drag!
Nu pot spune ca-s chiar prietena cu micutele astea.. dar as incerca sa vad cum sunt in varianta asta!
O sa vezi ca pregatita asa iti va placea!