Ricotta cheesecake cu capsune si rubarba
Ricotta cheesecake cu capsune si rubarba. Pentru a realiza crema de branza amestecam branzeturile cu zaharul pudra, apoi cu frisca batuta.

Acest cheesecake delicios cu ricotta, capsune si rubarba va satisface si gusturile cele mai sofisticate. Crema fina, gustul dulce-acrisor, te fac sa nu te opresti doar la o simpla felie… Mai multe retete cu capsune gasiti aici.
INGREDIENTE:
(pentru forma cu diametru de 26 cm)
Pentru baza:
300 g biscuiti digestivi
80 g unt
Pentru crema de branza:
500 g ricotta
250 g mascarpone
250 ml frisca lichida
150 g zahar pudra
15 g gelatina praf
350 g capsune
80 g rubarba
60 g zahar brun
3 folii gelatina
PREPARARE:
Pregatim pentru inceput blatul amestecand biscuitii zdrobiti cu untul topit pana se omogenizeaza compozitia. Punem biscutii intr-o forma cu pereti detasabili. Dam forma la rece in jur de 20 minute, timp in care pregatim crema de branza.
Pentru a realiza crema de branza amestecam branzeturile cu zaharul pudra, apoi cu frisca batuta.
Punem la fiert capsunele cu rubarba (taiate cubulete) si zaharul pana se ingroasa putin siropul.
Luam de pe foc. Punem foile de gelatina sa se inmoaie timp de 5-7 minute, apoi le amestecam cu fructele (trebuie sa fie calde- nici fierbinti, nici reci).
Praful de gelatina il punem la inmuiat in putina apa, apoi il topim la baine-marie si il amestecam pentru inceput cu cateva linguri de branza, apoi cu restul, pana la omogenizare. O treime din cantitatea de branza o amestecam cu fructele scurse prin sita, apoi le punem peste biscuiti.
Punem si restul de branza in forma. Din siropul fructelor putem orna cheesecake-ul (putem pregati doar un desen, sau il punem pe tot). Dam tortul la rece peste noapte, apoi putem taia si servi.
Absolut delicios!
Pofta buna!
Delicios puțin spus! Rubarba! Alt ingredient-minune pe care eu nu l-am gustat, dar de care am auzit :(.
Trebuie sa incerci, sigur gasesti in Italia!
E de premiat! Sunt mandra ca l-am gustat !
🙂
Nu pot spune decat ca arata SUPER!!!
Pupici
Multumesc, Simona!
Nu stiu cum este rubarba la gust dar tarta arata super!
Este acrisoara