Oua in sos de rosii cu masline

1 iulie 2017Diva in Bucatarie

Oua in sos de rosii cu masline. Daca va place reteta sper ca imi veti trimite o poza sau o veti distribui. Multumesc! 🙂

         De cate ori nu am pregatit oua la capac, in sos de rosii? De foarte multe ori acesta reteta m-a insotit la micul dejun, dar de data aceasta o modific si o transform in cea mai buna si mai sanatoasa reteta de oua in sos de rosii.

Cand spun ca este sanatoasa, vreau sa va arat ca se poate pregatiti fara ulei si sare, ingrediente ce au efecte nedorite asupra organismului nostru. Aromele si ingredientele alese vor contribui din plin la gustul perfect al rezultatului final, dar acest lucru nu ar fi posibil fara vasul Zepter ce ajuta legumele sa se pregateasca in sucul lor. Gustul si valoarea nutritiva ale oualor pregatite in suc de rosii este exact ceea ce cautam. Va propun sa profitam de rosiile bune de pe tarabele din piata si sa facem cel mai bun si mai sanatos mic dejun.

INGREDIENTE:

3 oua

3 rosii mari foarte coapte

150 g sos gros de rosii

1 ceapa medie

1/2 lingurita paprika afumata

1/2 lingurita busuic uscat

1/2 lingurita turmeric

1/4 lingurita scortisoara

1/2 lingurita piper proaspat macinat

3 linguri masline feliate

 

PREPARARE:

Punem vasul Zepter la incins la foc mediu sau pe plita de inductie la 120°. Datoriata materialului din care este realizat vasul Zepter caldura se va distribui uniform, iar sosul de rosii si ouale nu se vor arde, nu se vor lipi de vas. Ne pregatim ingredientele la indemana, astfel incat sa putem executa usor si rapid reteta. Tocam rosiile, ceapa, apoi facem proba tigaii incinse cu putina apa ce va forma efectul de perla, pentru ca apoi sa se evapore. Punem ceapa si amestecam cateva secunde, adaugam rosiile, si amestecam iar, turnam sucul gros de rosii si punem capacul cu butonul de termocontrol pentru maxim 2 minute. In momentul in care punem capacul scadem temperatura la 100° sau aragazul la foc mic. Presaram condimentele, amestecam, si acoperim iar cu  capac pentru 2 minute. Dupa acest interval spargem ouale in vas, in sosul de rosii si punem capacul cu termocontrol. In acest moment oprim focul sau scadem temperatura la 90°. Dupa 2-3 minute ouale vor fi gata de mancat. Albusul este tare, dar galbenusul inca moale. Perfecte, nu-I asa?

La final adaugam masline feliate. Mancam imediat.

Pofta buna!

Iata cum se pot face si in varianta video:

 

Daca va place reteta sper ca imi veti trimite o poza sau o veti distribui. Multumesc! 🙂

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *