Pui marbella

11 martie 2016Diva in Bucatarie

Pui marbella. Puiul marinat peste noapte si copt cu capere, prune uscate, curmale, vin si melasa de rosie are un gust atat de bun incat o sa te convinga sa faci reteta foarte des.

Pui Marbella. Reteta de pui Marbella este delicioasa si se face usor.

Puiul marinat peste noapte si copt cu capere, prune uscate, curmale, vin si melasa de rosie are un gust atat de bun incat o sa te convinga sa faci reteta foarte des.

Combinatie dulce-sarat este minunata.

Este o idee buna pentru masa in familie, dar si pentru mese de sarbatoare.

Pentru a obtine pui marbella delicios iti las cateva sfaturi:

  • 1. ar fi bine ca prunele sa fie fara samburi
  • 2. maslinele ar fi bine sa fie si ele far asamburi
  • 3. otetul aduce putina aciditate, asa ca nu il omite din lista de ingrediente
  • 4. ai nevoie de vin alb pentru potentarea aromelor. Nu se va simti la final, iar alcoolul se evapora prin gatire.

Puiul Marbella este atat de bun incat este posibil sa nu iti doresti o garnitura. Daca vrei poti totusi sa il insotesti de orez, cartofi, salata verde.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de pui marbella.

INGREDIENTE:

6 pulpe pui

3 catei mari de usturoi

4 lingurite oregano uscat

3 linguri otet de vin rosu

4 linguri ulei

70 g masline fara samburi ( de preferat verzi, dar eu nu sunt un fan al acestora)

20 g capere

2 lingurite din saramura in care au stat caperele

70 g curmale (se pot adauga si prune uscate)

2 frunze dafin

120 ml vin alb

1 lingura melasa (sirop) de rodie

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Punem carnea intr-un vas termorezistent si adaugam toate ingredientele cu exceptia melasei, curmalelor si vinului.

Le amestecam sau avem grija ca fiecare bucata de carne sa aiba ingredientele presarate pe ea.

Acoperim cu folie alimentara si lasam la rece pana a doua zi, cand adaugam vinul,  curmalele si melasa, apoi dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru o ora, timp in care mai rotim pulpele in vas de cel putin doua ori.

pui-marbella-1pui-marbella-2

In momentul in care introducem vasul in cuptor, acesta trebuie sa fie perfect acoperit (cu un capac sau o folie de staniol).

Verificam daca sunt facute pulpele dupa 60 minute. In acest caz putem sa luam capacul si lasam sa se rumeneasaca la 200°C (in 5 minute, in cuptorul meu au fost gata).

Simplu si foarte gustos!

Pofta buna!

Aceasta reteta de pui cu iz mediteranean este perfecta pentru cina sau pranz in familie. Se pregateste usor, dar trebuie sa tinem cont de perioada de marinare destul de mare. Se pare ca originile acestei retete ar fi in Maroc, asa ca am profitat de faptul ca in aceasta luna retetele arabesti sunt vedete in proiectul  The Food Connection, initiat de Savori Urbane si am pregatit-o mai repede decat imi propusesem.

Colectia retetelor arabesti o veti gasi pe 1 aprilie aici.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *