Clatite cu piept de pui si ciuperci

11 martie 2011Diva in Bucatarie

Clatite cu piept de pui si ciuperci. Aperitiv, mic dejun sau cina… clatitele cu carne si ciuperci se incadreaza foarte bine in oricare din categoriile enumerate.

Aperitiv, mic dejun sau cina… clatitele cu carne si ciuperci se incadreaza foarte bine in oricare din categoriile enumerate.

INGREDIENTE:

6 clatite
un piept de pui – prajit sau fiert
200 gr ciuperci
2 rosii taiate cuburi si curatate de seminte
3 linguri bulion
30 g unt
o ceapa mare
1 catel usturoi
sare
piper
boia de ardei dulce
1/4 lingurita cimbru
foarte putin busuioc
8-10 linguri sos bechamel
100 g mozzarella
cateva fire de patrunjel

Pentru servit: smantana si patrunjel

PREPARARE:

Calim ceapa si usturoiul (tocate marunt) in unt pana devin sticloase.

Adaugam ciupercile si pieptul de pui pe care le-am tocat mai grosolan, le calim maxim 2 minute, apoi punem rosiile, bulionul si asezonam cu sare, piper si boia de ardei dulce. Pentru un gust mai bun adaugam cimbru si busuioc.

Lasam pe foc inca 2 minute, astfel incat sa fie absorbite condimentele. Cand luam de pe foc adaugam putin patrunjel tocat. Punem pe clatite puiul cu ciuperci si bucatele de mozzarella.

Impachetam clatitele, le punem intr-un vas termorezistent, apoi le stropim cu sos bechamel si mai punem putina mozzarella rasa sau felii.
Dam vasul la cuptor pana se topeste mozzarella si sosul este absorbit de clatite.

Le servim fierbinti, cand le scoatem din cuptor, cu smantana si patrunjel tocat.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *