Vinete pane

27 august 2014Diva in Bucatarie

Vinete pane. Scoatem vinetele pane  pe un servetele absorbante pentru a absorbi surplusul de ulei.

INGREDIENTE:

2 vinete medii

3 oua

faina

pesmet – optional

sare

piper

ulei pentru prajit

PREPARARE:

Spalam vinetele si le taiem rondele.  Presaram sare si le lasam minim 30 minute pentru a lasa sucul amar – le punem intr-o sita sau pe un plan inclinat pentru a se scurge mai usor .

vinete-pane-1

Dupa acest interval vom sterge feliile cu un servet de bucatarie.

Batem ouale cu sare si piper si adaugam treptat faina pana rezulta un aluat putin mai consistent decat aluatul de clatite. Tavalim vinetele prin faina sau pesmet (dupa gust) apoi le dam prin aluat si le prajim in uleiul incins.

vinete-pane-2vinete-pane-3

Scoatem vinetele pane  pe un servetele absorbante pentru a absorbi surplusul de ulei.

Le servim calde sau reci, cu un sos de iaurt cu usturoi, mujdei, smantana, maioneza sau sos aioli.

vinete-pane-detaliu

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *