Verinne cu rubarba si capsune

1 iunie 2012Diva in Bucatarie

Verinne cu rubarba si capsune. Punem in pahare piscoturi inmuiate putin in siropul lasat de fructe, le acoperim cu crema, apoi fructe, si repetam operatiunea.

INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)

12 piscoturi
12 capsune
2 tulpini rubarba
2 linguri zahar brun
1 praf de scortisoara
sucul de la 1 portocala
300 ml lapte
2 galbenusuri
2 linguri faina
100 g zahar pudra
250 g crema mascarpone
50 g zahar pudra

PREPARARE:

Punem capsunele si rubarba taiata cubulete intr-o tava. Le stropim cu suc de portocale, zahar brun si scortisoara, apoi le coacem timp de 10 minute la 180°C, cat se inmoaie putin.

Frecam galbenusurile cu zahar, apoi adaugam faina dizolvata cu putin lapte, iar la final restul de lapte, amestecand pana se omogenizeaza compozitia. O punem la baine-marie amestecand din cand in cand la inceput. Cnd da semne ca se ingroasa amestecam mai des. Cand obtinem o crema mai groasa o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca complet. Mixam mascarpone cu 50 g zahar, apoi incoporam crema de lapte cate putin.

Punem in pahare piscoturi inmuiate putin in siropul lasat de fructe, le acoperim cu crema, apoi fructe, si repetam operatiunea.

Lasam la rece 30 minute apoi decoram cu fructe, piscoturi sau frunze de menta si servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Fructe si mirodenii in crema consistenta ! Ce poate fi mai ravnit de copii si de adulti in ziua de 1 Iunie ? Aratos is gustos…

    1. Adina, incearca in Kaufland, ieri mi-am luat de acolo, pentru ca cea de la mine din gradina e prea firava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *