Valuri de ricotta cu bezea

17 august 2010Diva in Bucatarie

Valuri de ricotta cu bezea. Pentru a face aluatul amestecam intai cele 2 oua cu laptele si apoi adaugam restul ingredientelor.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
2 oua
10 linguri de lapte
15 linguri de faina
15 linguri de zahar
15 linguri de ulei
1 lingura cu varf de cacao
1 plic de praf de copt
putina coaja rasa de lamaie
un varf de sare.

Pentru crema de branza:
500g ricotta
4 galbenusuri de ou
10 linguri de zahar
1 lingurita esenta de vanilie.

Pentru bezea:
4 albusuri
4 linguri zahar alb
4 linguri zahar brun

PREPARARE:

Pentru a face aluatul amestecam intai cele 2 oua cu laptele si apoi adaugam restul ingredientelor.

Punem in tava hartie pentru copt si turnam compozitia. Tava are dimensiuni de 20*30 cm. Pentru crema de branza mixam ricotta cu zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie, pe toate in acelasi timp.

Turnam compozitia peste blat. Avem grija ca in anumite locuri sa punem mai multa crema de branza, aceste zone vor forma „valurile”.

Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180°C.

Intre timp pregatim toppingul de bezea: batem albusurile spuma si adaugam zahar alb si zahar brun cam 4 linguri din fiecare. Turnam uniform albusurile peste prajitura din tava si reintroducem la cuptor pentru inca 15 minute. Pentru a sti ca prajitura este gata facem testul cu scobitoarea. In cazul in care mai are nevoie sa stea la cuptor punem o folie de aluminiu peste bezea, astfel incat aceasta sa nu arda.

Iata ce a iesit:

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Desi nu pare, este o prajituea delicioasa si usor de facut. O recomand celor care vor sa-si surprinda musafirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *