Supa de gulii

29 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Supa de gulii. Cand legumele sunt fierte dam oala la o parte si lasam sa se raceasca putin. Pasam jumatate din cantitatea de legume cu un bleder, adaugam dresingul de smantana si ou.

INGREDIENTE:

2 gulii mari
2 morcovi
1 radacina de pastarnac
1 ceapa
3 linguri de ulei de masline
1.5 l supa clara de pui sau de oase
1/2 lingurita cimbru
piper
sare
50 g smantana
1 galbenus
1 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Curatam legumele de coaja si le spalam. Tocam ceapa marunt, morcovul il radem prin razatoarea mica, le calim putin in ulei, apoi le punem la fiert impreuna cu guliile rase mai mare in supa de pui. Asezonam cu sare, piper si cimbru.

Cand legumele sunt fierte dam oala la o parte si lasam sa se raceasca putin. Pasam jumatate din cantitatea de legume cu un bleder, adaugam dresingul de smantana si ou.

Servim supa calduta cu patrunjel verde tocat si crutoane sau galuste de faina.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *