Cupcakes cu afine
Cupcakes cu afine. Incalzim cuptorul la 180°C. Intr-un vas amestecam ingredientele solide: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. In alt vas amestecam oul si zaharul pana devin cremoase.
INGREDIENTE:
(pentru 6 buc.)
120 g faina
80 g zahar
1 plic zahar vanilat
4-5 picaturi esenta de vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
1 ou
2 linguri smantana groasa
3 linguri lapte
2 linguri ulei
2 linguri afine
Pentru topping:
125 g crema de branza
60 g zahar
3 lingurite dulceata de afine
afine
PREPARARE:
Incalzim cuptorul la 180°C. Intr-un vas amestecam ingredientele solide: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. In alt vas amestecam oul si zaharul pana devin cremoase.
Adaugam smantana, laptele, apoi incorporam elementele solide. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula.
Punem hartiile de briose in forme si turnam aluat cu lingura. Dupa prima lingura de aluat punem cateva afine in fiecare forma, mai punem o lingura de aluat si iar afine.
Vom coace briosele timp de 25 minute.
Le scoate, le punem pe un grilaj si le lasm sa se raceasca. In acest timp pregatim toppingul amestecand toate ingredientele, cu execeptia afinelor, pe care le vom preasara la sfarsit.
Pofta buna!
Hihi, si eu fac briose cu afine, am conservate din cele mici si pun cam o cescuta de afine la compozitia de 12 briose. Eu nu le fac topping…
nici eu nu le fac cu topping,dar n-ar strica din cand in cand:)) foarte frumoasa prezentarea.
Multumesc Adina! Te pup
Claudia, le-am facut topping doar pentru ca nu vreau sa ma plictisesc de ele, imi plac prea mult.
Pentru alte/alti necunoscatori sau neatenti ca mine.. dizolvati bicarbonatul inainte in otet/zeama de lamaie etc., ca altfel briosele vor fi frumoase, dar necomestibile :(.
Draga Diana nu este neaparat sa dizolvi bicarbonatul. Mama mea asa facea, dar eu m-am invatat de la altii sa amestec in faina bicarbonatul si parful de copt si briosele sunt foarte bune.
ce pot sa iti spun ca depinde mult de faina cat de pufoase vor fi…