fbpx

RETETE RECENTE

TERINA DE CARNE CU FICAT DE PUI

April 27, 2011 | CATEGORIA

Un preparat usor de facut, foarte gustos. Poate inlocui drobul pentru cei care nu iubesc carnea de miel, dar o puteti servi in orice anotimp.

INGREDIENTE:

200 g carne tocata porc si vita
200 g carne tocata curcan
1 ceapa medie
100 g ficat de pui
200 g bacon
1 ou proaspat
1 ou fiert de consistenta tare
1 legatura patrunjel
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita chimen
sare
piper
2 linguri coniac
2 linguri vin

PREPARARE:

Punem intr-un vas carnea, patrunjelul tocat si oul, ceapa tocata, condimentam cu sare si piper, cimbru, chimen si amestecam pana se omogenizeaza pasta de carne.

Intr-un vas termorezistent punem felii de bacon. Peste acestea aranjam straturi de carne tocata, ficat de pui, oul fiert ras prin razatoarea mica, iar carne, pentru ca la final sa invelim in bacon totul. Dam totul la cuptor la 200°C. Peste 15 minute stropim cu coniac si vin, acoperim cu folie de staniol si dam iar la cuptor pentru 45 de minute.

Carnea va lasa suc si se va fierbe in suc propriu. Daca nu scade (nu se evapora din cauza foliei puteti sa mai scurgeti din acest suc cu 15 minute inainte sa scoateti din cuptor, dar lasati putin din acest lichid pe fundul vasului).
Dupa 45 de minute luam folia si lasam sa se rumeneasca daca este cazul.

Servim terina calda, dar o putem manca si rece.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *