Budinca de dovlecei cu telemea
Budinca de dovlecei cu telemea. Initial am vrut sa fac un sufleu de dovlecei, dar mai aveam putina telemea in frigider si mi-am spus ca e pacat de ea sa stea singurica in cutiuta…

Initial am vrut sa fac un sufleu de dovlecei, dar mai aveam putina telemea in frigider si mi-am spus ca e pacat de ea sa stea singurica in cutiuta…
 Asa ca am imprietenit-o cu dovlecelul si fratele cascaval si a iesit ceva minunat. 
INGREDIENTE:
2 dovlecei de marime medie
 4 oua
 75 g telemea rasa
 200 g cascaval ras
 2 linguri smantana
 4 linguri faina
 1/4 lingurita nucsoara
 sare
 piper
 2 linguri pesmet
PREPARARE:
Curatam dovleceii si ii radem – prin gaurile mari, apoi ii calim (fara ulei) sa lase apa. Il calim pana se evapora apa.

Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana, branzeturile, faina, apoi asezonam cu sare, piper si nucoara. Adaugam dovlecelul dupa ce s-a racit.

Incorporam apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Ungem vasul cu putin unt. Tapetam cu pesmet. Turnam compozitia in vas, apoi coacem budinca de dovlecei la 180°C pana se rumeneste putin (cam 30 minute).
Pofta buna!




















ceva de genu voi face si eu pe week , dar cu conopida si dovlecel 😉 … gand la gand 🙂
Adina astept sa vad ce bunatate faci! Te pup
imi place ! cred ca iti voi „fura” reteta 🙂
F bine! Sper sa iti placa!
Am facut reteta ta azi, a iesit foarte buna! doar ca eu am uitat sa pun faina! 🙂 oricum o iesit foarte gustos: